search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:56
MENU CLOSE

Παραιτήθηκε ο ηγέτης του αντιισλαμικού Pegida που είχε φωτογραφηθεί ντυμένος Χίτλερ

21.01.2015 17:34
Παραιτήθηκε ο ηγέτης του αντιισλαμικού Pegida που είχε φωτογραφηθεί ντυμένος Χίτλερ - Media

Παραιτήθηκε ο ηγέτης του αντιισλαμικού γερμανικού κινήματος Pegida μετά τον σάλο που ακολούθησε τη δημοσιοποίηση φωτογραφίας στην οποία εμφανίζεται ντυμένος Χίτλερ. 

Παραιτήθηκε ο ηγέτης του αντιισλαμικού γερμανικού κινήματος Pegida μετά τον σάλο που ακολούθησε τη δημοσιοποίηση φωτογραφίας στην οποία εμφανίζεται ντυμένος Χίτλερ. 

"Ναι, παραιτούμαι από την ηγεσία" του κινήματος, είπε ο Μπάχμαν στην Μπιλντ, μια πληροφορία που επιβεβαιώθηκε και από την εκπρόσωπο του Pegida, Κατρίν Έρτελ.
 
Στη φωτογραφία που κάνει το γύρο του κόσμου, ο 41χρονος Λουτζ Μπάχμαν, γιος χασάπη από τη Δρέσδη και συνιδρυτής του Pegida, ποζάρει φρεσκοκουρεμένος και ξυρισμένος όπως ο Χίτλερ, με το χαρακτηριστικό μουστάκι και τη φράντζα. 
 
Η φωτογραφία αναρτήθηκε στην σελίδα του Μπάχμαν στο facebook με τίτλο «επέστρεψε», ωστόσο ο ίδιος λίγο αργότερα διέγραψε την ανάρτηση.
 
Την φωτογραφία απέστειλε σε τοπική εφημερίδα ένας αναγνώστης, μαζί με τον διάλογο που είχε αναπτυχθεί στα σχόλια.
 
Στη συζήτηση ο επικεφαλής του Pegida χαρακτήριζε τους μετανάστες «κτήνη», «καθάρματα» και «σκουπίδια». Οι επίμαχοι χαρακτηρισμοί διατυπώθηκαν στις 19 Σεπτέμβρη, δύο μήνες πριν την προγραμματισμένη διαδήλωση του ισλαμοφοβικού κινήματος στη Δρέσδη.
 
Απαντώντας στις κατηγορίες ο Μπάχμαν ανέφερε στη γερμανική Μπίλντ ότι «τράβηξε τη φωτογραφία στο κουρείο με αφορμή τη δημοσιοποίηση του σατιρικού  ηχητικού βιβλίου «επέστρεψε».
 
Ο Μπάχμαν έχει καταδικαστεί επανειλημμένα για διαρρήξεις, βίαιες επιθέσεις και κατοχή ναρκωτικών ενώ, κατά τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, θεωρείται στόχος ισλαμιστών εξτρεμιστών.
 
Από τις 20 Οκτωβρίου το Pegida οργανώνει διαδηλώσεις στη Δρέσδη, μια πόλη της πρώην Ανατολικής Γερμανίας με ελάχιστους αλλοδαπούς κατοίκους. Στη μεγαλύτερη από αυτές κατάφερε να συγκεντρώσει περίπου 25.000 ανθρώπους. Ωστόσο το Pegida δεν βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση στην υπόλοιπη Γερμανία όπου οι αντιδιαδηλώσεις είναι κατά πολύ μεγαλύτερες (100.000 άνθρωποι την περασμένη Δευτέρα σε όλη τη χώρ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:56