search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:05
MENU CLOSE

Αιχμές Μεϊμαράκη κατά Σαμαρά

06.02.2015 12:42
Αιχμές Μεϊμαράκη κατά Σαμαρά - Media

Αίσθηση προκάλεσε το «καρφί» του Β. Μεϊμαράκη κατά του Α. Σαμαρά κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων του Προέδρου της Βουλής, ο οποίος εξέφρασε ταυτόσημες απόψεις με τη διάδοχο του, Ζωή Κωνσταντοπούλου, για την οποία όπως είπε έχει «αδελφική αγάπη».

 
Αίσθηση προκάλεσε το «καρφί» του Β. Μεϊμαράκη κατά του Α. Σαμαρά κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων του Προέδρου της Βουλής, ο οποίος εξέφρασε ταυτόσημες απόψεις με τη διάδοχο του, Ζωή Κωνσταντοπούλου, για την οποία όπως είπε έχει «αδελφική αγάπη». Σε αντίθεση δηλαδή με ότι έκανε αργότερα το κόμμα του, δηλαδή, η ΝΔ που με ανακοίνωση της κατηγορούσε τη νέα Πρόεδρο Βουλής ότι μίλησε ως «κομματάρχης».
 
Ειδικότερα, ο κ. Μεϊμαράκης με μία … αποθεωτική ομιλία προς το πρόσωπο της κ. Κωνσταντοπούλου, προσυπέγραψε τις εξαγγελίες της για την αναβάθμιση του Κοινοβουλίου. Προκάλεσε, μάλιστα, εντύπωση λέγοντας: «όταν ο Πρόεδρος της Βουλής κάθεται στην έδρα πρέπει να λειτουργεί θετικά ακόμα και όταν το κόμμα του διαφωνεί και πετά μπηχτές πίσω από την πλάτη του». Η φράση αυτή αποτέλεσε αιχμή για τις πρακτικές της διακυβέρνησης Σαμαρά.
 
Συμφώνησε ακόμη και με την αναφορά της κ. Κωνσταντοπούλου για τον Β. Σόϊμπλε. «Αλοίμονο αν ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών κουνά το δάχτυλο σε μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση» είπε ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ταυτόχρονα ότι «και οι δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις πρέπει να υπακούουν τους κανόνες».
 
«Η οικονομία σε αντίθεση με την Δημοκρατία έχει αδιέξοδα και για αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί» πρόσθεσε χαρακτηριστικά. 
 
Σε διαφορετική γραμμή από τον Β. Μεϊμαράκη κινήθηκε η ΝΔ. Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Κώστα Καραγκούνης τόνισε: «Η κυρία Κωνσταντοπούλου εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής με αυξημένη πλειοψηφία με την στήριξη της ΝΔ και άλλων κομμάτων. Δυστυχώς η ίδια επέλεξε με την πρώτη της ομιλία ως Πρόεδρος της Βουλής να μετατραπεί σε κομματάρχη. Έλεος». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50