26/02/2020 12:52:28

Μην (ξανά)απλώνετε τον τραχανά


Εάν ο Τσίπρας τις επόμενες μέρες ξεπεράσει τους σκοπέλους που προκύπτουν κυρίως από την σκληρή στάση της Γερμανίας, σχετικά με το νέο συμβόλαιο - όπως η κυβέρνηση αποκαλεί το πρόγραμμα που ετοιμάζει - θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα προκειμένου να μπει η χώρα σε νέα τροχιά.
 
Εγώ, δεν θα μπω στην κουβέντα περί άμεσης κατάργησης των τετρακοσίων εφαρμοστικών νόμων - όπως προεκλογικά είχαν αναφερθεί σχεδόν όλα τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - αλλά θα περιμένω να δω από που θα κάνουν την αρχή.
 
Ήταν σωστή η επιλογή του πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου να θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης ακόμα και ως πρώτο θέμα στην ατζέντα στις συνομιλίες με τους δανειστές.
 
Νομίζω, αυτή είναι μια κυρίαρχη επιλογή που έχει την υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, και αυτό είναι ένα ισχυρό όπλο στην διαπραγμάτευση που διεξάγεται στο εξωτερικό αλλά και στο... εσωτερικό της χώρας.
 
Ας βάλει λοιπόν η κυβέρνηση προτεραιότητες σε όλα τα θέματα προκειμένου να εφαρμόσει την πολιτική της με συνέπεια σε σχέση με όσα έλεγε προεκλογικά.
 
Ας μην απλώσει τον τραχανά σε μια προσπάθεια να έχει πρόσκαιρα πολιτικά και επικοινωνιακά οφέλη.
 
Αυτά κρατάνε τρεις μέρες και η κυβερνητική θητεία τέσσερα χρόνια... 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.