search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:15
MENU CLOSE

Συμφωνία κυβέρνησης – Ε.Ε. με ισοδύναμα βλέπει το ΚΚΕ

13.02.2015 22:00
oldphotoskke1423844579-1.jpg

Νέα συμφωνία θα επιτευχθεί, όμως όποιο όνομα και να έχει, το μεγαλύτερο μέρος των μνημονιακών μέτρων θα παραμείνει σε ισχύ, ενώ το υπόλοιπο θα καλυφθεί με «ισοδύναμα» που περιλαμβάνονται στην περίφημη «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ

Νέα συμφωνία θα επιτευχθεί, όμως όποιο όνομα και να έχει, το μεγαλύτερο μέρος των μνημονιακών μέτρων θα παραμείνει σε ισχύ, ενώ το υπόλοιπο θα καλυφθεί με «ισοδύναμα» που περιλαμβάνονται στην περίφημη «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ. Αυτή είναι η εκτίμηση του Περισσού για την έκβαση της διαπραγμάτευσης της νέας κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους.
 
Με βάση αυτήν, στην πρώτη του τοποθέτηση ως επικεφαλής πλέον και της Κ.Ο. του ΚΚΕ, ο γ.γ. της Κ.Ε. Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πως «γι’ αυτό μιλάτε για λιτό βίο, με αξιοπρέπεια. Γιατί δεν πρόκειται να ανακτηθούν ούτε καν οι τεράστιες απώλειες που είχε η λαϊκή οικογένεια την περίοδο της κρίσης. Γιατί η ανάκαμψη των κερδών των ομίλων επιβάλλει να θεωρήσουμε πλέον ως ‘‘περασμένα – ξεχασμένα’’ όσα χάσαμε στην κρίση. Θα χορτάσουμε λοιπόν με αισθήματα αξιοπρέπειας και με λίγα ψίχουλα για την ακραία φτώχεια, που θα τα πληρώσουν οι υπόλοιποι μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι».
 
Αυτό θα είναι και το βασικό σύνθημα της «εργατικής – λαϊκής αντιπολίτευσης», ρόλος που το ΚΚΕ φιλοδοξεί να παίξει. Η άμεση, δηλαδή, ανάκτηση των απωλειών.
 
Στον Περισσό προσπαθούν να σχηματοποιήσουν και να απομυθοποιήσουν ταυτόχρονα τη σύγκρουση που λαμβάνει χώρα σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, μιλώντας για μάχη μεταξύ «Μερκελιστών» και «Ομπαμιστών» στην προσπάθεια να εξηγήσουν στον λαό τα δύο μείγματα διαχείρισης που κοντράρονται. Εντάσσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στους θιασώτες του αμερικανικού μείγματος, το οποίο, όπως λένε, «παρά την… άρνηση της λιτότητας και τα ψίχουλα που έχει θεσμοθετήσει για την ακραία φτώχεια, αυξάνει τις ταξικές ανισότητες με εκατομμύρια ανέργων και άλλους τόσους να ζουν κάτω από το όριο φτώχειας».
 
Παράλληλα το ΚΚΕ παίρνει αποστάσεις από τις κινητοποιήσεις στήριξης της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση, αμφισβητώντας και το «αυθόρμητο» του χαρακτήρα τους, όπως έκανε ξεκάθαρο με την παρέμβασή της κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων η Αλέκα Παπαρήγα, που τόνισε χαρακτηριστικά: «Εμείς δεν κρυβόμαστε. Όταν γίνονται κινητοποιήσεις βγάζουμε πανό και λένε από κάτω ‘‘ΚΚΕ’’. Δεν λέμε ότι έγινε αυθόρμητα για να χειροκροτήσουν και να θαυμάσουν το ΚΚΕ. Παλιά ήθη, με νέες μορφές».
 
Ο γ.γ. του ΚΚΕ, μάλιστα, κάλεσε τον λαό να μη γίνει «χειροκροτητής της κυβέρνησης», αλλά αντίθετα «να οργανώσει τώρα την πάλη του, να χαράξει γραμμή πάλης, κάτω από τις δικές του σημαίες, κι όχι κάτω από ξένες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:14