search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:53
MENU CLOSE

Νέο ΔΣ στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, με πρόεδρο τον Αλέξη Γρίβα, διόρισε ο αν. υπουργός Πολιτισμού

19.02.2015 15:04
Νέο ΔΣ στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, με πρόεδρο τον Αλέξη Γρίβα, διόρισε ο αν. υπουργός Πολιτισμού - Media

Η τάξη αποκαταστάθηκε στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, καθώς ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης όρισε σήμερα, Δευτέρα, το νέο ΔΣ. Επιστρέφει πανηγυρικά, ως πρόεδρος αυτή τη φορά, ο Αλέξης Γρίβας,

Η τάξη αποκαταστάθηκε στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, καθώς ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης όρισε σήμερα, Δευτέρα, το νέο ΔΣ. Επιστρέφει πανηγυρικά, ως πρόεδρος αυτή τη φορά, ο Αλέξης Γρίβας, τον οποίο πριν από λίγες ημέρες είχε αδικαιολόγητα απομακρύνει από την θέση του εκπροσώπου του ΕΚΚ στο Eurimages το πρώην ελλιπές ΔΣ του ΕΚΚ με την δικαιολογία ότι δεν είχε σύμβαση αφού ήταν συνταξιούχος. Ο Γρίβας βέβαια, δούλευε αμισθί, με κίνητρο την αγάπη και ευχάριστη «εμμονή» του με το σινεμά. Αλλά καμιά φορά, αυτές οι λεπτομέρειες περνάνε στα «ψιλά»…
 
Από το 2012 είχε αναλάβει να εκπροσωπεί την χώρα μας στο Eurimages, το οποίο είναι το ταμείο του συμβουλίου της Ευρώπης για την ενίσχυση των κινηματογραφικών συμπαραγωγών και την παραγωγή ταινιών.  Είναι από τους βετεράνους του κινηματογράφου, άνθρωπος με βαθιά γνώση, αγάπη για την τέχνη του σινεμά, πείρα και πλούσιο βιογραφικό. Αναγνωρισμένος διευθυντής φωτογραφίας, δημοσιογράφος στο Screen International και με άριστες προσωπικές σχέσεις με τη διεθνή κινηματογραφική κοινότητα, μιλά τέσσερις γλώσσες και τον γνωρίζουν καλά σε όλα τα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ.  Ο ρόλος του στο σινεμά είναι πολύ σημαντικός και ουσιαστικός και είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι αναγνωρίστηκε.
 
Αντιπρόεδρος του νέου ΔΣ είναι η Εύα Στεφανή (σκηνοθέτις, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών). Μέλη είναι οι Όλια Λαζαρίδου (ηθοποιός), Γιάννης Δασκαλοθανάσης (διευθυντής φωτογραφίας), Κώστας Λιβιεράτος (συγγραφέας, εκδότης), Γιώργος Μαυροψαρίδης (μοντέρ), Κώστας Τερζής (κριτικός κινηματογράφου).
 
Να θυμίσουμε ότι τελευταία το ΕΚΚ έζησε παράξενες μέρες. Μετά τη παραίτηση του Πέτρου Μάρκαρη από τη θέση του προέδρου, το ΕΚΚ πέρασε μια περίοδο μεγάλης κρίσης, με αποκορύφωμα την Δευτέρα όταν ο αν. υπουργός ζήτησε τις παραιτήσεις των μελών του ΔΣ, συγκεκριμένα των Νίκου Σέκερη, Γιάννη Διαμαντόπουλου, Γιώργου Μαυροψαρίδη, Ελπίδας Σκινδήλια, Μπιάνκας Νικολαρέιζη  και Γιάννη Γλέζου.
 
Από την παλιά του σύσταση, παραμένει και στο νέο ΔΣ ο μοντέρ Γιώργος Μαυροψαρίδης.
 
Το ελληνικό σινεμά που διανύει μια δημιουργική περίοδο δεν έχει ανάγκη μόνο από λεφτά και επιχορηγήσεις, χρειάζεται και συμμάχους, και μάλιστα, θεσμικούς, όπως είναι ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, ο οποίος διορίζει πρόσωπα-και βέβαια μοιράζει χρήματα- αλλά και ο πρόεδρος του ΕΚΚ, ο οποίος ορίζει την πολιτική του ελληνικού κινηματογράφου.
 
Και για να είμαστε δίκαιοι, μην ξεχνάμε ότι ο Γρηγόρης Καραντινάκης, Γενικός Διευθυντής του ΕΚΚ μέχρι τον περασμένο Ιούλιο,  προσέφερε πολύτιμη βοήθεια στο ελληνικό σινεμά σε μια, επίσης, δύσκολη περίοδο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:52