search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:18
MENU CLOSE

Δείγματα τουρκικής διπλωματίας

26.09.2010 22:13
Δείγματα τουρκικής διπλωματίας - Media

Από τον Ευρωπόντικα

Δεν παίζεται με τίποτα η τουρκική διπλωματία που, πως τα καταφέρνει, είναι πάντα και… “με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ”.

Από τον Ευρωπόντικα

Δεν παίζεται με τίποτα η τουρκική διπλωματία που, πως τα καταφέρνει, είναι πάντα κα… “με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ”.

Σιγή ιχθύος, την περασμένη βδομάδα, από την Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, όταν οι προθέσεις της Ιρανικής κυβέρνησης, να θανατώσει δια λιθοβολισμού, μία γυναίκα που, χωρίς να δικασθεί, κατηγορούνταν για μοιχεία και τη δολοφονία του συζύγου της, είχε ξεσηκώσει την παγκόσμια κατακραυγή.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Μπαρόζο απηύθυνε έκκληση προς το Ιράν, να μην προχωρήσει στην εφαρμογή της αποτρόπαιης αυτής πράξης και η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υιοθέτησε ένα πολύ σκληρό Ψήφισμα κατά του Ιράν και της εμμονής του,  στο να συμπεριλαμβάνεται στις ελάχιστες εκείνες χώρες, που εφαρμόζουν την θανατική ποινή δια… λιθοβολισμού.

Μέχρι και εκείνη τη στιγμή, ο Τούρκος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μεβλούτ Τσαβούζογλου, έκανε την… πάπια.

Κατόπιν εορτής όμως και ενώ είχε κάνει ήδη το γύρο του κόσμου η είδηση ότι, οι Ιρανικές αρχές, κάτω από την διεθνή κατακραυγή και τις καταλυτικές παρεμβάσεις Μπαρόζο και Ευρωκοινοβουλίου, αναγκάσθηκαν να αναστείλουν την εκτέλεση της Σακινέχ δια λιθοβολισμού, ο εκλεγείς, με πραξικοπηματικό τρόπο, Τούρκος πρόεδρος της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μεβλούτ Τσαβούζογλου, έστειλε… επιστολή στον Ιρανό πρέσβη στο Στρασβούργο.

Άκουσα, του γράφει, ότι η ποινή έχει ανασταλεί και είναι υπό αναθεώρηση κι’ αυτό είναι μία ένδειξη καλής θέλησης και μια ενθάρρυνση, για όλους εκείνους που θέλουν να συνεργασθούν με το Ιράν, όπως εμείς.

Έννοώντας, προφανώς,όχι το κοινοβουλευτικό Σώμα στο οποίο προΐσταται αλλά τους Τούρκους διότι, πριν καιρό, η Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, κάτω από την πίεση του Εβραϊκού λόμπυ, είχε απαγορεύσει την επίσκεψη του προέδρου του Ιρανικού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:18