Προθεσμία έως την Τρίτη δίνει η ΟΛΜΕ στο υπουργείο Παιδείας ώστε να διευθετήσει το ζήτημα των πληρωμών
14.06.2010
06:54
Έως την Τρίτη το υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να βρει μια λύση για το θέμα της αμοιβής των εκπαιδευτικών που διορθώνουν τα γραπτά των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς η ΟΛΜΕ επιμένει στις θέσεις της.
Το υπουργείο Παιδείας πάντως προσανατολίζεται σε μια συναινετική λύση ώστε να εξασφαλιστεί η άμεση καταβολή των αμοιβών, αλλά χωρίς να υπάρξει αύξησή τους.
Ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος μάλιστα, κάνει προσπάθειες ώστε να βρεθεί μια φόρμουλα άμεσης καταβολής των αποζημιώσεων στους εκπαιδευτικούς και το περισσότερο σε δύο συνεχόμενες μηνιαίες δόσεις.
Θυμίζουμε πως στελέχη του οικονομικού επιτελείου εισηγούνται να καταβληθούν οι αποζημιώσεις σε περισσότερες δόσεις και μέχρι το Νοέμβριο, καθώς –σύμφωνα με το νέο νόμο- οι πρόσθετες αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων δεν μπορεί να υπερβαίνουν το 25% των ακαθάριστων αποδοχών τους – έναντι του 50% που ίσχυε μέχρι πρότινος.