search
ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 07:47
MENU CLOSE

Ιορδανία: Νέο Πρωθυπουργό διόρισε ο Αμπντάλα, στον απόηχο των διαδηλώσεων

01.02.2011 15:46
Ιορδανία: Νέο Πρωθυπουργό διόρισε ο Αμπντάλα, στον απόηχο των διαδηλώσεων - Media

Την παραίτηση του πρωθυπουργού Σαμίρ Ριφάι αποδέχθηκε και επισήμως ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας, δίνοντας εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης στο εν αποστρατεία δημοφιλή στρατηγό Μαρούφ Μπακχίτ.

 

Την παραίτηση του πρωθυπουργού Σαμίρ Ριφάι αποδέχθηκε και επισήμως ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας, δίνοντας εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης στο εν αποστρατεία δημοφιλή στρατηγό Μαρούφ Μπακχίτ.

Ο Μπακχίτ που είχε διατελέσει πρωθυπουργός από το 2005 ως το 2007 καλείται από το βασιλιά Αμπντάλα να φέρει εις πέρας πραγματικές πολιτικές μεταρρυθμίσεις.

Πιο συγκεκριμένα με επιστολή του ο Αμπντάλα ζητά από το νέο πρωθυπουργό της χώρας «να λάβει άμεσα και σαφή μέτρα για πραγματικές πολιτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα αντανακλούν το όραμά μας για σύγχρονες μεταρρυθμίσεις εν γένει, που θα υποστηρίζουν τη δράση μας υπέρ της δημοκρατίας».

«Θέλουμε μεταρρυθμίσεις που θα ανοίξουν το δρόμο στο λαό μας για τις μεγάλες ευκαιρίες και την αξιοπρεπή ζωή που του αξίζει», προσθέτει ο βασιλιάς στην επιστολή του.

Είχαν προηγηθεί μαζικές διαδηλώσεις με βασικό αίτημα την παραίτηση του πρωθυπουργού Σαμίρ Ριφάι, πλούσιου πολιτικού και πρώην συμβούλου της αυλής, ο οποίος θεωρείτο υπαίτιος για την άνοδο στις τιμές των καυσίμων και των τροφίμων.

Ο διορισμός του Μπακχίτ, αναμένεται να ηρεμήσει την κατάσταση στην Ιορδανία, καθώς είναι ιδιαίτερα δημοφιλής.

Εντούτοις, το Μέτωπο Ισλαμικής Δράσης (FAI), κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Ιορδανία, επέκρινε σήμερα την ανάθεση από τον Αμπντάλα της εντολής σχηματισμού της νέας κυβέρνησης στον Μπαχίτ, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι μεταρρυθμιστής».

Το FAI και η Μουσουλμανική Αδελφότητα θα συναντηθούν σήμερα το απόγευμα για να αξιολογήσουν τις συνέπειες αυτής της απόφασης, μολονότι οι ισλαμιστές έχουν ήδη ανακοινώσει την πραγματοποίηση καθιστικής διαμαρτυρίας μπροστά από τα γραφεία του πρωθυπουργού την Παρασκευή μετά την προσευχή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 07:41