ΠΕΜΠΤΗ 09.10.2025 12:16
MENU CLOSE

Κλειστά και την Τρίτη τα καταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα

26.03.2013 06:45

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα καταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, παρά την προσπάθεια που έγινε στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας να ανοίξουν, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η συμφωνία μεταβίβασής τους στον όμιλο της τράπεζας Πειραιώς.

Όπως ανέφερε σε σχετική της ανακοίνωση η τράπεζα Πειραιώς, η υπογραφή των συμφωνιών για την απόκτηση του δικτύου των Κυπριακών Τραπεζών στην Ελλάδα, αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο έως σήμερα το μεσημέρι, προκειμένου να διευθετηθούν και οι τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες.
 
Συνεπώς, το άνοιγμα των καταστημάτων των τριών Κυπριακών Τραπεζών στην Ελλάδα, εξακολουθεί να ανήκει αποκλειστικά στην αρμοδιότητα των διοικήσεων των τριών Κυπριακών Τραπεζών, μέχρι και την ολοκλήρωση της υπογραφής των συμβάσεων, ανέφερε η τράπεζα Πειραιώς.
 
Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας η Τράπεζα Πειραιώς, αποκτά ένα επιπλέον συνολικό χαρτοφυλάκιο δανείων που προσεγγίζει τα 21 δισ. ευρώ, καταθέσεις 13 δισ. ευρώ, ένα δίκτυο καταστημάτων 330 καταστημάτων, ενώ στο ανθρώπινο δυναμικό της προστίθενται περίπου 5.500 εργαζόμενοι. Το ενεργητικό του Ομίλου Πειραιώς ξεπερνά πλέον τα 100 δισ. ευρώ, οι χορηγήσεις δανείων τα 70 δισ. ευρώ και οι καταθέσεις τα 52 δισ. ευρώ με σύνολο εργαζομένων πάνω από 24.500.
 
Όπως έχει τονίσει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας οι καταθέσεις των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο.

Την Πέμπτη ανοίγουν ξανά οι τράπεζες στην Κύπρο
Μόνο μέσω των ΑΤΜ γίνονται την Τρίτη οι συναλλαγές στην Κύπρο και στα καταστήματα των τριών κυπριακών τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα, αφού, όπως έγινε γνωστό τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, οι τράπεζες στην Κύπρο δεν θα ανοίξουν τελικά σήμερα, Τρίτη, αλλά την Πέμπτη, 28 Μαρτίου.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι μόνο η Λαϊκή Τράπεζα και η Τράπεζα Κύπρου θα επαναλειτουργούσαν την Πέμπτη και οι υπόλοιπες σήμερα, Τρίτη. Όμως, αργά χθες το βράδυ η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου προχώρησε στις αλλαγές, με αποτέλεσμα να παραταθεί η ασφυξία στην κυπριακή αγορά.

Την απόφαση έλαβε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλης Σαρρής, που έκανε δεκτή την εισήγηση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκου Δημητριάδη, να παραμείνουν όλες οι τράπεζες στη Μεγαλόνησο κλειστές, Τρίτη και Τετάρτη.

Έτσι, οι καταθέτες –φυσικά πρόσωπα ή επιχειρήσεις, θα μπορούν να κάνουν ανάληψη μέχρι 100 ευρώ ημερησίως, παρά την παρότρυνση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αρθεί το πλαφόν στις συναλλαγές με τις υπόλοιπες τράπεζες στην Κύπρο.

Συνέπεια, να προκαλείται πρόβλημα με την προμήθεια βασικών καταναλωτικών προϊόντων όπως τρόφιμα και υγρά καύσιμα, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί έλλειψη, καθώς η ζήτηση έχει «παγώσει» λόγω της απόφασης του Eurogroup.

ΠΕΜΠΤΗ 09.10.2025 12:16
Exit mobile version