Στουρνάρας: «Αν η χώρα χρειαστεί στήριξη, θα είναι της τάξης των 10 δισ.»
25.08.2013
08:28
«Αν χρειαστεί περαιτέρω στήριξη η Ελλάδα, αυτή θα είναι της τάξεως των 10 δισ. ευρώ. Και δε μιλάμε για νέο μνημόνιο, αλλά για ένα πακέτο οικονομικής στήριξης, χωρίς νέους όρους», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
«Στο τέλος του έτους θα κριθεί αν θα έχουμε τελικά πρωτογενές πλεόνασμα φέτος ή θα το πετύχουμε την επόμενη χρονιά», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών και συμπλήρωσε: «Με βάση τα αποτελέσματα του 2013 θα ληφθούν και οι αποφάσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχετικά με το ποσό της νέας χρηματοδότησης, την επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής του χρέους μας και τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού μας».
Τέλος ο κ. Στουρνάρας εκτιμά ότι υπάρχει θετική τάση στα έσοδα τους τελευταίους μήνες. «Υπάρχει πολύ ψωμί για έσοδα από της offshore. Έχουν εντοπιστεί 10 χιλιάδες από τις οποίες έχουν ελεγχτεί μόνο 41 και έχουν αποδώσει έσοδα 13 εκατ. ευρώ. Αν οι 41 δίνουν 13 εκατ. φανταστείτε οι 10.000 offshore τι έσοδα μπορούν να φέρουν».