search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 13:02
MENU CLOSE

Οι «κοριοί» το ήξεραν

23.01.2014 07:02
oldphotospod_2301_050_cmyk1390460565.jpg

Τους είχαν «σφυρίξει» την προγραμματισμένη απόδραση Ξηρού, αλλά αυτοί… σφύριζαν κλέφτικα. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονταν χθες το βράδυ πηγές στην ΕΛ.ΑΣ.!

Τους είχαν «σφυρίξει» την προγραμματισμένη απόδραση Ξηρού, αλλά αυτοί… σφύριζαν κλέφτικα. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονταν χθες το βράδυ πηγές στην ΕΛ.ΑΣ.!

Σύμφωνα με κύκλους της Αντιτρομοκρατικής, οι «κοριοί» της ίδιας και της ΕΥΠ είχαν από τον περασμένο Σεπτέμβριο πληροφορίες σχετικά με ύποπτες επαφές του Χριστόδουλου Ξηρού με φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Ειδικά κατά τη διάρκεια του προαυλισμού τους ο Ξηρός και οι Πυρήνες είχαν συχνές επαφές, με τις διωκτικές αρχές να εκτιμούν αρχικά ότι επίκειται σοβαρό τρομοκρατικό χτύπημα.
Γι’ αυτές τις επαφές, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε ενημερωθεί και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και μάλιστα εντέχνως είχε διαρρεύσει σε μερίδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης πως οι «αντάρτες πόλης» ετοιμάζονται να χτυπήσουν.
Μια πιο προσεκτική ματιά όμως στους «ψιθύρους» καθιστούσε σαφές πως οι κουβεντούλες του Ξηρού με τους Πυρήνες δεν αφορούσαν ένα νέο εντυπωσιακό χτύπημα, αλλά την προετοιμασία της απόδρασης του «Μανώλη» της 17Ν.
Σύμφωνα δε με τις ίδιες πηγές της ΕΛ.ΑΣ., οι συγκεκριμένες «διαρροές» είχαν θέσει σε συναγερμό την Αντιτρομοκρατική, καθώς και αστυνομικούς της κρατικής ασφάλειας που είναι επιφορτισμένοι με την επιτήρηση μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου που διατηρούν επαφές με προφυλακισμένους συντρόφους τους, οι οποίοι κατηγορούνται από την ΕΛ.ΑΣ. για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις.
Εκ του αποτελέσματος ωστόσο φάνηκε ότι αυτές οι «συνομιλίες» εντός και εκτός Κορυδαλλού σχετικά με την προετοιμασία της απόδρασης και εν συνεχεία της φυγάδευσης του Χριστόδουλου Ξηρού είτε πέρασαν στο ντούκου από τους επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής και της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας είτε εντέχνως υποβαθμίστηκαν προκειμένου να εξυπηρετήσουν «επιχειρησιακούς σκοπούς» που υποβοηθούνται από την εξαφάνιση του επικίνδυνου όσο και ελεύθερου πλέον μέλους της 17Ν.
Μάλιστα, όπως προκύπτει από τις άδειες που χορηγήθηκαν στον ισοβίτη και αποκαλύπτει το «Ποντίκι», αυτές συνέχιζαν να δίνονται κανονικά, όπως π.χ. η πενθήμερη άδεια που πήρε ο Ξηρός στις 31 Οκτωβρίου του 2013, από την οποία επέστρεψε κανονικά στο κελί του.
Είναι λοιπόν απορίας άξιον πώς οι ιθύνοντες στον 13ο όροφο της ΓΑΔΑ και οι φυσικοί και πολιτικοί τους προϊστάμενοι στο Αρχηγείο της Λ. Κατεχάκη δεν είχαν θέσει τον Ξηρό υπό ασφυκτικό κλοιό παρακολούθησης, ώστε να καταγράφουν μία προς μία τις επαφές που είχε κατά τη διάρκεια της διαμονής του εκτός της φυλακής. Και κυρίως πώς την τελευταία φορά που βρέθηκε εκτός κελιού συνέβη ν’ «ανοίξει η γη και να τον καταπιεί». Λέτε αυτή η ιστορία να κρύβει εκπλήξεις; Ίδωμεν. Προς το παρόν ας θυμηθούμε τις επτά άδειες του Χριστόδουλου Ξηρού:
◆ 24.9.12: Τρεις μέρες.
◆ 31.12.12: Τρεις μέρες.
◆ 10.4.13: Τρεις μέρες.
◆ 27.6.13: Πέντε μέρες.
◆ 30.8.13: Πέντε μέρες.
◆ 31.10.13: Πέντε μέρες.
◆ 1.01.14: Επτά μέρες και… «άντε γεια».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 13:00