ΔΕΥΤΕΡΑ 17.11.2025 23:05
MENU CLOSE

Ένα φορτηγό κάρβουνα για τον Ολάντ

19.02.2014 12:05

Η Greenpeace ευαισθητοποιείται στα δεινά που οι άνθρωποι προκαλούν στο περιβάλλον και βρήκε την ιδανική ευκαιρία να διαμαρτυρηθεί για τις επικίνδυνες πηγές ενέργειας των ευρωπαϊκών χωρών.

Όπως υποστήριξαν οι ακτιβιστές, το φορτηγό περιείχε δύο κοντέινερ με πυρηνικά απόβλητα. Αν και το υγρό μέσα στα κοντέινερ περιείχε ραδιενεργό τρίτιο σε επίπεδα πολύ ανώτερα από τα φυσιολογικά, σύμφωνα με τους ακτιβιστές δεν αποτελούσε πυρηνική απειλή για τα συνεργία καθαρισμού ή για την αστυνομία.

Στόχος των ακτιβιστών ήταν να στείλουν ένα μήνυμα στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και στην Άνγκελα Μέρκελ «να εγκαταλείψουν ενέργειες που θεωρούνται επικίνδυνες -τον άνθρακα και τα πυρηνικά- και να συμφωνήσουν επιτέλους σε μια αληθινή ενεργειακή μετάβαση», δήλωσε ο ακτιβιστής Σεμπαστιάν Μπλαβιέρ.
 
Η οργάνωση ζητά από τις ευρωπαϊκές χώρες να δεσμευτούν για την αύξηση του ποσοστού των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε 45% μέχρι το 2030.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.11.2025 23:05
Exit mobile version