ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:36
MENU CLOSE

Αποχαιρετισμοί και νέες παραγωγές

22.04.2014 21:00

Γέμισε αποχαιρετισμούς το περασμένο Σαββατοκύριακο το Facebook. Ηθοποιοί που έπαιζαν σε παραστάσεις που τελείωναν την Κυριακή των Βαΐων έγραφαν εντυπώσεις, συναισθήματα, έδιναν ευχές για νέα θεατρικά ανταμώματα.

✱Κι αν κατεβαίνουν οι θεατρικές αυλαίες, δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρχουν παραστάσεις στη διάθεση του κοινού. Η άνοιξη του ελληνικού θεάτρου ξεκινάει αμέσως μετά το Πάσχα. Η αλήθεια είναι ότι αυτό που με έχει ιντριγκάρει πολύ είναι η… «αιματοβαμμένη» παράσταση που ετοιμάζει η Λένα Κιτσοπούλου πάνω σε ένα παιδικό παραμύθι. Η «Κοκκινοσκουφίτσα, Το πρώτο αίμα» σύμφωνα με τις προθέσεις της Κιτσοπούλου, υπόσχεται να είναι μια… αγριεμένη περφόρμανς. Μότο της «Ό,τι κι αν κάνεις, θα σε φάει ο λύκος» και ημερομηνία πρεμιέρας η 14η Μαΐου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

✱Πολλές – πολλές παραστάσεις ανέβηκαν μέσα στη σεζόν, κάποιοι ηθοποιοί «δίπλωσαν» ρόλους (από αυτούς που ερμηνεύουν οι ηθοποιοί και πληρώνονται, γιατί υπάρχουν και οι άλλοι ρόλοι, που τους επωμίζονται ηθοποιοί που – ίσως, κάποτε και αν… – θα πάρουν ένα «χαρτζιλίκι» με τη μορφή του ποσοστού). Κι ενώ ο χώρος του θεάτρου – όπως και κάθε άλλος χώρος στην Ελλάδα – πλήττεται από την κρίση, ενώ η ανεργία – ή η εργασία άνευ αμοιβής από την οποία μπορείς να επιβιώσεις – έχει χτυπήσει κόκκινα, στο ΣΕΗ ετοιμάζονται για εκλογές στις 5 Μαΐου εν μέσω καβγάδων, προπηλακισμών και με φόντο έλεγχο του ΣΔΟΕ στο σωματείο για την περίοδο 2003-2007. Απόδειξη ότι ακόμα και στις τέχνες η… «ταμπακέρα», ήτοι το χρήμα, πετάει την ευγένεια και το ήθος από το παράθυρο.
 

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:36
Exit mobile version