search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 15:07
MENU CLOSE

Ο Προβόπουλος προτρέπει τις τράπεζες να ενθαρρύνουν τις συγχωνεύσεις

07.05.2014 08:00
Ο Προβόπουλος προτρέπει τις τράπεζες να ενθαρρύνουν τις συγχωνεύσεις - Media

Οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να αφήνουν τις αδύναμες επιχειρήσεις να χρεοκοπούν και να ενθαρρύνουν την συγκέντρωση σε όλο το εύρος της οικονομίας, αν η χώρα βρίσκεται σε τροχιά επιστροφής στη βιώσιμη ανάπτυξη…

Οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να αφήνουν τις αδύναμες επιχειρήσεις να χρεοκοπούν και να ενθαρρύνουν την συγκέντρωση σε όλο το εύρος της οικονομίας, αν η χώρα βρίσκεται σε τροχιά επιστροφής στη βιώσιμη ανάπτυξη, σημείωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος.
 
Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο κ. Προβόπουλος απηύθυνε την εν λόγω προειδοποίηση αφότου η κεντρική τράπεζα άσκησε πιέσεις στις τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες να ιδρύσουν διευθύνσεις -«bad banks»- , προκειμένου για να αντιμετωπίσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα οποία ανέρχονται στο 33% των συνολικών δανείων, ύψους περίπου 220 δισ. ευρώ.
 
«Έπειτα από μία τέτοια βαθιά κρίση χρειαζόμαστε μία ισχυρή σύγκλιση της οικονομίας. Η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά χρειάζεται να επιταχύνει», δήλωσε ο κ. Προβόπουλος
 
«Έχω παροτρύνει τις τράπεζες να στοχεύσουν στη συγκέντρωση άλλων τομέων (της οικονομίας), έτσι ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικές και ποιο ανταγωνιστικές. Αυτό θα έχει μεγάλα πλεονεκτήματα για την οικονομία: θα ανοίξει το δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξη, και ιδιαιτέρως, για αύξηση της απασχόλησης», πρόσθεσε.
 
Ο κ. Προβόπουλος εστιάζει στην επιτυχή συγκέντρωση της τραπεζικής αγοράς, θεωρώντας την ορόσημο για την υπόλοιπη οικονομία, σύμφωνα με την εφημερίδα.
 
Από τις 18 εμπορικές τράπεζες του 2009, η Ελλάδα έχει σήμερα 4 συστημικές τράπεζες – ανακεφαλαιοποιημένες από το δεύτερο πακέτο διάσωσης ύψους 172 δισ. ευρώ – μία μικρή ιδιωτική τράπεζα και λίγες, τοπικές, συνεταιριστικές τράπεζες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 15:05