Θυμίζει μπουγάτσα γευστικά και οπτικά, αλλά δεν είναι. Πρόκειται για παραδοσιακό ηπειρώτικο γλυκό που φτιάχνεται πανεύκολα και με λίγα υλικά.
ΜΕΡΙΔΕΣ: 12
ΨΗΣΙΜΟ: 45 ΛΕΠΤΑ
2 λίτρα γάλα
2 φλιτζ. τσαγ. σιμιγδάλι ψιλό
1 βανιλίνη
1 ½ φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη
6 αβγά
2 κ.σ. βούτυρο
5 φύλλα κρούστας
½ φλιτζ. τσαγ. βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα
Ζάχαρη και κανέλα, για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε σιγανή φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα. Χτυπάμε τη ζάχαρη με 4 από τα αυγά και προσθέτουμε τη βανίλια.
Αποσύρουμε το σιμιγδάλι από τη φωτιά και προσθέτουμε αργά το μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει. Βάζουμε το μείγμα πάλι σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πηχτό και κρεμώδες. Αφήνουμε στην άκρη.
Αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί με βούτυρο και απλώνουμε δύο φύλλα στο ταψί, με τις άκρες τους να κρέμονται έξω από το ταψί. Τα αλείφουμε με βούτυρο. Απλώνουμε ένα τρίτο φύλλο στο ταψί και το πασπαλίζουμε με λίγηκανελοζάχαρη. Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα.
Απλώνουμε το κρεμώδες μείγμα στο ταψί πάνω από τα φύλλα και διπλώνουμε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων.
Χτυπάμε τα υπόλοιπα 2 αυγά και τα περιχύνουμε πάνω από το κρεμώδες μείγμα. Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε πάλι με κανελοζάχαρη.