search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 14:39
MENU CLOSE

Με νόμο προσπαθούν να μετατρέψουν τη ΒΑ Χαλκιδική σε …μεταλλείο

04.06.2014 07:31
Με νόμο προσπαθούν να μετατρέψουν τη ΒΑ Χαλκιδική σε …μεταλλείο - Media

Την προσπάθεια- μέσω Ρυθμιστικού Σχεδίου- να μετατραπεί η βορειοανατολική Χαλκιδική σε μεταλλευτική περιοχή κατήγγειλε  η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη.

 


Την προσπάθεια- μέσω Ρυθμιστικού Σχεδίου- να μετατραπεί η βορειοανατολική Χαλκιδική σε μεταλλευτική περιοχή, κατήγγειλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη.
 
Στη συζήτηση στη βουλή του νομοσχεδίου για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης, το οποίο αφορά και τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, αντιμετωπίζει τη νοτιοδυτική Χαλκιδική κυρίως ως παραθεριστικό τόπο και όχι ως τόπο μόνιμης κατοικίας, ενώ αντιμετωπίζει τη βορειοανατολική Χαλκιδική ως χώρο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και εκμεταλλεύσεων, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές ανάγκες περιοχών με διαφορετικά γεωγραφικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά χαρακτηριστικά.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, η κ. Ιγγλέζη υποστήριξε ότι «ο διαχωρισμός της Χαλκιδικής σε δύο χωρικές υποενότητες προκαλεί εύλογα ερωτήματα. Το ΥΠΕΚΑ, παρά τις τεκμηριωμένες προτάσεις που κατατέθηκαν κατά τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, αγνόησε για άλλη μία φορά τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες και δεν προχώρησε σε καμία βελτίωση του αρχικού σχεδίου». «Η φιλοσοφία του Ρυθμιστικού Σχεδίου» πρόσθεσε η βουλευτής, «θα έπρεπε να βασίζεται στην αειφορία, την κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας, την κοινωνική συναίνεση και ευημερία, την προστασία του περιβάλλοντος και την έλλογη αξιοποίηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων.
 
Πηγή: Ελευθεροτυπία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 14:39