Μετά τις 3.30 άρχισαν να πέφτουν τα πρώτα τηλεφωνήματα από το Μέγαρο Μαξίμου σε υπουργούς που μένουν εκτός κυβερνητικού σχήματος. ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΝΕΡΙΤ, δεν θα είναι στο νέο σχήμα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο υπουργός Μακεδονίας, Θεόδωρος Καράογλου.
Όπως μετέδωσε η ΝΕΡΙΤ, στον Α. Γεωργιάδη προτάθηκε η θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε.
Εκτός κυβέρνησης φέρονται να μένουν ακόμα οι Συμεών Κεδίκογλου και Κωστής Χατζηδάκης, ενώ, σύμφωνα με το Mega, στην κυβέρνηση μπαίνει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στη θέση του υφυπουργού Ανάπτυξης.
Σύμφωνα πάντα με τη ΝΕΡΙΤ, στη θέση του υπουργού Ανάπτυξης τοποθετείται ο Νίκος Δένδιας ενώ στη θέση του υπουργού Παιδείας ο Ανδρέας Λοβέρδος. Αποχωρεί από τη θέση του υπουργού Εσωτερικών ο Γιάννης Μιχελάκης.
Αποχωρεί από το υπουργείο πολιτισμού ο Πάνος Παναγιωτόπουλος. Σύμφωνα με τη ΝΕΡΙΤ, στο ίδιο υπουργείο υφυπουργός αναμένεται να τεθεί ο Άντζελα Γκερέκου, η οποία μπαίνει στο κυβερνητικό σχήμα.
Ακόμα, στη θέση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης φέρεται να τοποθετείται ο Γιάννης Κουτσούκος, ενώ στη θέση του Λεωνίδα Γρηγοράκου τοποθετείται ο Γιώργος Ντόλιος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλος του νέου Υπουργικού Συμβουλίου θα είναι και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, στη θέση του υφυπουργού Ανάπτυξης.
Εκτός υπουργικού σχήματος φέρεται να τίθεται και ο υφυπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.