ΤΕΤΑΡΤΗ 12.11.2025 04:13
MENU CLOSE

«Προσωπικό μου θέμα» η διακοπή της βάπτισης της μικρής Λυδίας, λέει ο Ιερέας

27.06.2014 13:43

Διευκρινίσεις για την άρνηση του να βαφτίσει ένα τρίχρονο κορίτσι, έδωσε ο αρχιμανδρίτης του ιερού ναού Σωτήρος στο Μόναχο, Πέτρος Κλιτς, μετά το σάλο που προκλήθηκε από τη δημοσιοποίηση βίντεο.

Από την πλευρά της η θεία και νονά του κοριτσιού σχολιάζοντας το περιστατικό ανέφερε:
 
«Θα ήθελα να κάνω μερικές διευκρινήσεις ως νονά και θεία του παιδιού. Για κάποιους οικογενειακούς λόγους, η μικρή δεν μπόρεσε να βαφτιστεί νωρίτερα. Όλοι είχαμε προετοιμάσει το παιδί για το μυστήριο με λόγια απλά που θα μπορούσε να καταννοήσει ένα 3χρονο παιδί. Η μικρή όμως τρόμαξε όπως θα μπορούσε να είχε συμβεί σε οποιοδήποτε παιδί. Όσον αφορά το μυστήριο της βάφτισης και γενικά σε ό,τι αφορά τη ζωή ενός μικρού παιδιού, θεωρούμε πως όσο το παιδί είναι μικρό, αποφασίζουν γι αυτό οι γονείς. Όταν θα είναι σε θέση να κρίνει (και δεν εννοούμε στα 3 του χρόνια) θα αποφασίσει αυτό για τον εαυτό του. Να σας πω τελικά ότι το μυστήριο έγινε, με άλλον ιερέα, ο οποίος προσπάθησε να εφησυχάσει το παιδί και στο τέλος η μικρή ένιωθε τόσο άνετα που έβγαινε μαζί του και φωτογραφίες. Επίσης για να λυθεί η απορία ορισμένων για τη φράση του παπά "Σας το είπα" … είναι γιατί μας είχε πει ότι αν δε θέλει να βαφτιστεί η μικρή δεν θα τη βαφτίσει. Θεωρεί πως ένα τρίχρονο κοριτσάκι έχει κρίση και άποψη.

Επίσης, για το αν είμαστε αυτά που μας χαρακτήρισαν κάποιοι στα σχόλια, θα έλεγα ότι θα ήταν προτιμότερο να μη κρίνουν πρόσωπα και καταστάσεις χωρίς να γνωρίζουν.

Τώρα, αν κάνουμε λάθος επειδή θέλουμε να διατηρούμε τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις και τη θρησκεία μας … τότε χαρακτηρίστε μας όπως θέλετε».

ΤΕΤΑΡΤΗ 12.11.2025 03:24
Exit mobile version