Απάντηση στις επικρίσεις για τη σχέση του με το Μαξίμου δίνει ο επικεφαλής του Επικρατείας του Ποταμιού
13.01.2015
09:57
Τη θέση του αποσαφήνισε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του «Ποταμιού» Παναγιώτης Καρκατσούλης, έπειτα από δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ήταν διορισμένος στο Μέγαρο Μαξίμου, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τη δέσμευση του Σταύρου Θεοδωράκη ότι δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι του «Ποταμιού» όσοι ασκούν εξουσία σε γενικές γραμματείες και δημόσιους οργανισμούς.
Ερωτηθείς γιατί δεν ανέφερε τη θέση του αυτή στο βιογραφικό του, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Ποταμιού τόνισε: «Εγώ είχα οργανική θέση στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το παλαιό υπουργείο Προεδρίας, και από αυτήμ τη θέση στην οποία ήμουν ειδικός επιστήμων πολλά χρόνια- που σημαίνει ότι εγώ δεν ήμουν μόνιμος υπάλληλος- αποσπάστηκα κατά τον τελευταίο ένα χρόνο στη γενική γραμματεία Συντονισμού σε θέση προϊσταμένου Διοίκησης, δηλαδή σε μία καθαρά διοικητική θέση. Επομένως δεν θεωρώ ότι αυτό είναι μία λεπτομέρεια τεχνική η οποία έπρεπε να περιλαμβάνεται».
Σχετικά με τον λόγο της απόσπασης, ο κ. Καρκατσούλης είπε ότι επρόκειτο για «κινητικότητα στο Δημόσιο». Στο πλαίσιο αυτό πρόσθεσε «προκηρύχθηκαν κάποιες θέσεις στη γενική γραμματεία Συντονισμού και ζητούσαν στελέχη διοικητικά που να είχαν επάρκεια και να μπορούσαν να καλύψουν αυτές τις θέσεις. Δεν έμπαινε κανένα πολιτικό κριτήριο. Ήταν μία τυπική δημόσια υπηρεσία. Όταν αναφέρεται το Μαξίμου, όλοι εννοούν τους πολιτικούς συμβούλους, εμείς δεν ήμασταν μετακλητοί υπάλληλοι, ήμασταν υπάλληλοι κανονικοί του δημοσίου» είπε.