Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Για δεύτερη φορά θα είναι υποψήφιος στη Β’ Περιφέρεια της Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ ο γνωστός αγωνιστής Στάθης Β. Παναγούλης.
Για δεύτερη φορά θα είναι υποψήφιος στη Β’ Περιφέρεια της Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ ο γνωστός αγωνιστής Στάθης Β. Παναγούλης.
Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας, οι φίλοι του θα συγκεντρωθούν τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου, στις 8 το βράδυ, στο κέντρο «Bo», στη Βούλα (λεωφόρος Καραμανλή 14 στην Παραλιακή), σε συνεστίαση που οργανώνουν προς τιμήν του οι φίλοι του. Θα τον προλογίσει ο Αντώνης Δελλατόλας, εκδότης του «Π».
Ο Στάθης Παναγούλης είναι γνωστός για τη σημαντική αντιστασιακή δράση του κατά της Χούντας των συνταγματαρχών αλλά και για τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Μεγάλωσε στη Γλυφάδα. Ο μεγάλος του αδελφός, Γιώργος, υπολοχαγός των καταδρομών, χάθηκε διωκόμενος από τη Χούντα, ενώ ο δεύτερος αδελφός του, Αλέξανδρος, αναδείχθηκε σε παγκόσμιο ήρωα της αντιδικτατορικής αντίστασης, όταν επιχείρησε να τινάξει στον αέρα το αυτοκίνητο του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου.
Ο Στάθης Παναγούλης είχε καταδικαστεί σε πολυετείς φυλακίσεις από τα στρατοδικεία της Χούντας. Από τον Μάρτιο του 1974 έως και τη Μεταπολίτευση ήταν εξόριστος στη Γυάρο. Το 1977 και το 1981 εξελέγη βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και ορκίστηκε υφυπουργός Εσωτερικών, αλλά παραιτήθηκε τον Αύγουστο του 1982, με επιστολή διαφωνίας. Το 1985 εξελέγη ως συνεργαζόμενος βουλευτής με το ΚΚΕ και στις εκλογές του 2012 βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας.
Στη Βουλή, από το 2012 έως σήμερα, κατέθεσε σημαντικές ερωτήσεις και άσκησε δριμεία κριτική στο κυβερνητικό έργο. Να τονίσουμε πως την υποψηφιότητα του Στάθη Παναγούλη στηρίζουν οι αντιστασιακοί και συναγωνιστές του κατά τη διάρκεια της δικτατορίας των συνταγματαρχών (1967-1974).
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.