ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 04:15
MENU CLOSE

Ο ψυχίατρος Ματθαίος Γιωσαφάτ στο πρώτο Συμπόσιο του Εθνικού

22.01.2015 15:39

Το Εθνικό Θέατρο και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Σωτήρης Χατζάκης διοργανώνουν σειρά συζητήσεων υπό τον γενικό τίτλο «Το Συμπόσιο του Μήνα».

Το πρώτο συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στις 8 το βράδυ  στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου (Αγίου Κωνσταντίνου 22-24) με τίτλο «Άμλετ, ο αινιγματικός πρίγκιπας» με θέμα το εμβληματικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και την έως σήμερα επίκαιρη πνευματική περιπέτεια του κεντρικού του ήρωα. Ομιλητές ο  Ματθαίος Γιωσαφάτ, ψυχίατρος / ψυχαναλυτής, συγγραφέας (φωτογραφία) και ο  Ηρακλής Δ. Λογοθέτης, συγγραφέας, κριτικός θεάτρου, που είναι και συντονιστής των εκδηλώσεων.

Η προβληματική των συζητήσεων είναι πολυεπίπεδη καθώς αναφέρεται σε επίμαχα ερωτήματα που θέτει ο καιρός μας σε συνάρτηση με διαχρονικά πνευματικά ζητήματα. Το Συμπόσιο θα  πραγματοποιείται την τελευταία Τρίτη κάθε μήνα στο Εθνικό Θέατρο με διαφορετική κάθε φορά θεματολογία. Προσκεκλημένοι ομιλητές ι καταξιωμένοι άνθρωποι από όλο το φάσμα του πολιτισμού και των επιστημών, των γραμμάτων και των τεχνών.

Τις σύντομες εισηγήσεις των ομιλητών ακολουθεί ευρύς διάλογος με το κοινό. Η είσοδος του κοινού είναι ελεύθερη και για  τη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31
Exit mobile version