search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 21:36
MENU CLOSE

Βρήκαν μούμια μοναχού μέσα σε άγαλμα του Βούδα! (Photos)

25.02.2015 10:59
Βρήκαν μούμια μοναχού μέσα σε άγαλμα του Βούδα! (Photos) - Media

Μέσα σε ένα άγαλμα του Βούδα που χρονολογείται από το 1050 – 1150 μ.Χ. βρέθηκε το μουμιοποιημένο σώμα ενός μοναχού, το οποίο πιστεύεται ότι ανήκει στον Κινέζο δάσκαλο του Βουδισμού Liuquan.

Μέσα σε ένα άγαλμα του Βούδα που χρονολογείται από το 1050-1150 μ.Χ. βρέθηκε το μουμιοποιημένο σώμα ενός μοναχού, το οποίο πιστεύεται ότι ανήκει στον Κινέζο δάσκαλο του Βουδισμού Liuquan.
 
Καθισμένη στη στάση του λωτού, η μούμια χωράει μετά βίας μέσα στο άγαλμα, ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του Μουσείου Ντρεντς στην πόλη του Άσσεν της Ολλανδίας.
 


«Από έξω φαίνεται σαν μεγάλο άγαλμα του Βούδα» αναφέρει το μουσείο σε ανακοίνωσή του. «Στο εσωτερικό του βρίσκεται η μούμια ενός βουδιστή μοναχού που έζησε γύρω στο 1100 μΧ».
 
Μετά τις πρώτες ακτινογραφίες, το άγαλμα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Άμερσφουτ και υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και εξέταση με ενδοσκόπιο.

Εκεί διαπιστώθηκε τα όργανα του μοναχού είχαν αφαιρεθεί και αντικατασταθεί με λωρίδες χαρτιού στις οποίες υπήρχαν κινέζικοι χαρακτήρες.


 
Η μούμια, εκτιμούν οι ερευνητές, ανήκει πιθανώς στον βουδιστή ασκητή Λιου Κουαν, μέλος της Κινεζικής Σχολής Διαλογισμού.
 
Έχει ληφθεί υλικό οστών από τη μούμια για εξέταση DNA, με το εύρημα να είναι μεγάλης σημασίας, καθώς αποτελεί τη μοναδική κινεζική βουδιστική μούμια που είναι διαθέσιμη για μελέτη στη Δύση.

Τα αποτελέσματα της έρευνας για τον μοναχό θα δημοσιευτούν αργότερα μέσα στο έτος.

Η μούμια θα εκτίθεται μέχρι τον Μάιο στο ουγγρικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 21:34