ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 23:02
MENU CLOSE

NBC: Οι βομβιστές των Βρυξελλών κατασκόπευαν κορυφαίο πυρηνικό ερευνητή - Είχαν στήσει κρυφή κάμερα έξω από το σπίτι του

24.03.2016 18:25

Υψηλότερες προσδοκίες από τις βομβιστικές επιθέσεις της Τρίτης φαίνεται πως είχαν  οι μακελάρηδες των Βρυξελλών.

Οι αδελφοί Μπακράουι είχαν εγκαταστήσει μια κρυφή κάμερα έξω από το σπίτι του κορυφαίου Βέλγου ερευνητή, η οποία είχε καταγράψει περισσότερες από 10 ώρες υλικό που περιελάμβανε τις ώρες κατά τις οποίες ο ερευνητής έφευγε από το σπίτι του για το πυρηνικό κέντρο του Βελγίου καθώς και τις ώρες κατά τις οποίες επέστρεφε. Το σχετικό υλικό είχε κατασχεθεί τον προηγούμενο Νοέμβριο. Οι τρομοκράτες φέρονται να σκόπευαν να τον χρησιμοποιήσουν ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση σε πυρηνικά στοιχεία που θα τους επέτρεπαν να φτιάξουν μια «βρώμικη βόμβα».

Αν και τα σχέδια των ενόπλων του ISIS απέτυχαν, η έρευνα επιβεβαίωσε ότι ήταν οι αδελφοί Μπακράουι που είχαν τοποθετήσει την κάμερα και συνέλλεγαν δεδομένα.

Η Ομοσπονδιακή Αρχή για τον Έλεγχο των Πυρηνικών του Βελγίου επιβεβαίωσε την Πέμπτη στο NBC ότι ο πυρηνικός ερευνητής, που κατασκόπευαν οι Μπακραουί, είναι ένας από τους κορυφαίους ερευνητές του πυρηνικού κέντρου SCKCEN, που βρίσκεται 45 μίλια βορειοανατολικά των Βρυξελλών.

Σε κάθε περίπτωση, μετά τις επιθέσεις της Τρίτης, αναπτύχθηκαν στρατεύματα στους πυρηνικούς σταθμούς Doel και Tihange του Βελγίου και σε όλο το προσωπικό που δεν ήταν απαραίτητο για την ασφαλή λειτουργία των σταθμών δόθηκε αναγκαστική άδεια.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι αδελφοί Μπακράουι κατασκόπευαν τον ερευνητή με σκοπό να τον εκβιάσουν ώστε να τους παραδώσει επικίνδυνα πυρηνικά στοιχεία.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 22:59
Exit mobile version