search
ΠΕΜΠΤΗ 02.10.2025 14:18
MENU CLOSE

Μήνυμα Γιούνκερ σε Τουρκία: Μην υποτιμάτε την ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο

26.11.2016 14:13
Γιούνκερ: Κανείς στην ΕΕ δεν κατάλαβε γιατί έγινε το δημοψήφισμα στην Ελλάδα - Media

 

Η Τουρκία θα πρέπει να λάβει υπόψη της τις προειδοποιήσεις της ΕΕ σχετικά με τη διακοπή των συνομιλιών ένταξης και να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούν οι Βρυξέλλες. 

Αυτό δήλωσε σε σημερινή συνέντευξή του σε βελγική εφημερίδα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Γιούνκερ τόνισε ότι η ψηφοφορία της Πέμπτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αναστολή των συνομιλιών με την Άγκυρα δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Παρά το γεγονός ότι δεν είναι δεσμευτική, «θα παράγει αποτελέσματα στις πρωτεύουσες» των ευρωπαϊκών χωρών που αποφασίζουν για την ένταξη, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην εφημερίδα La Libre Belgique του Βελγίου.

Παράλληλα, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ απέρριψε τις απειλές του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως προς τον τερματισμό της εφαρμογής της συμφωνίας για τους πρόσφυγες με την ΕΕ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.10.2025 14:17