search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.12.2025 14:26
MENU CLOSE

Άνοιξε η Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Σερρών-Ετοιμάζονται για Προμαχώνα οι αγρότες

27.01.2017 11:41
Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες - Την Τετάρτη το ραντεβού με Δραγασάκη  - Media

Για μιάμιση ώρα έκλεισαν τελικά από τις 13:00΄ μέχρι τις 15:00΄, την εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Σερρών, στο ύψος του Λευκώνα, αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής, επαναλαμβάνοντας στον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, ότι πρόθεσή τους είναι να κατεθυνθούν στο τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

«Οι αστυνομικές δυνάμεις μας εμποδίζουν να πάμε στον Προμαχώνα και για τρίτη ημέρα σήμερα τους ενημερώσαμε για την πρόθεσή μας ειρηνικά και χωρίς να δημιουργούμε ευτράπελα», τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βισαλτίας, Στέργιος Λίτος, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου.

Να σημειωθεί, ότι έξω από τον Λευκώνα, όπου βρίσκονται για τρίτη ημέρα αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής, έχουν φτάσει επιπλέον τρακτέρ, «άλλοτε με αιφνιδιαστικό τρόπο, άλλοτε κανονικά κινούμενοι στο οδόστρωμα», όπως επισήμαναν.

 Πάντως, ο κ. Λίτος, ξεκαθάρισε ότι τα όρια της ανοχής τους φτάχνουν στο «τέλος» και επισήμανε: «έχουμε εναλλακτικά σχέδια και θα τα εφαρμόσουμε. Το σίγουρο είναι ότι εμείς θα φτάσουμε στο τελωνείου του Προμαχώνα».

Επισημαίνεται, ότι από το σημείο όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι αγροτοκτηνοτρόφοι, πέρασε και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος είχε σύντομη συνομιλία με μέλη της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.12.2025 14:25