search
ΔΕΥΤΕΡΑ 10.06.2024 10:22
MENU CLOSE

Παπαζάχος για σεισμό στην Μυτιλήνη: Ενεργοποιήθηκε ρήγμα που έχει δώσει έως και 6,6 Ρίχτερ (Video)

07.02.2017 06:34
Παπαζάχος για σεισμό στην Μυτιλήνη: Ενεργοποιήθηκε ρήγμα που έχει δώσει έως και 6,6 Ρίχτερ (Video)  - Media

Την ανησυχία του για την ενεργοποίηση ενός ρήγματος βόρεια της Μυτιλήνης εξέφρασε ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Παπαζάχος, με αφορμή τους τρεις σεισμούς άνω των 5 Ρίχτερ στο νησί.

«Πιο πολύ με ανησυχεί το γεγονός ότι είναι ένα από τα κυριότερα ρήγματα που ιστορικά έχουν χτυπήσει το νησί» είπε ο κ. Παπαζάχος στον ΣΚΑΙ και υπενθύμισε ότι το 1865 είχε προκαλέσει σεισμό 6,6 Ρίχτερ που προκάλεσε βλάβες στο βόρειο τμήμα του νησιού. 

​Ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ έκανε λόγο για ένα «δύσκολο» φαινόμενο που είναι σε εξέλιξη. «Όταν έχουμε συσσωρευμένη γέννηση σεισμών είναι γενεσιουργός αιτία για μεγαλύτερο σεισμό» συμπλήρωσε ο κ. Παπαζάχος. 

Σύμφωνα με τον ίδιο θα πρέπει η τοπική κοινωνία να πάρει μέτρα προετοιμασίας μολονότι το συγκεκριμένο ρήγμα «δεν έχει προκαλέσει τραγικές επιπτώσεις στη Μυτιλήνη αλλά εχει δημιουργήσει προβλήματα στο βόρειο τμήμα του νησιού».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 10.06.2024 10:22