search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 04:47
MENU CLOSE

Παραδοχή WADA: Αποκλείσαμε τους Ρώσους αθλητές χωρίς να έχουμε επαρκή στοιχεία

25.02.2017 18:45
Ρωσία: Πέντε νεκροί σε ξενοδοχείο - Έβρασαν ζωντανoί μετά από διαρροή καυτού νερού (Photos/Video) - Media

 

Η WADA, σχεδόν παραδέχτηκε ότι τα στοιχεία της έκθεσης του Ριτσαρντ ΜακΛάρεν το 2016 για τη χρήση ντόπινγκ από τους Ρώσους αθλητές δεν ήταν επαρκή για να στηρίξουν τον αποκλεισμό των Ρώσων.

Από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός Αθλητισμού, Πάβελ Κολόμπκοφ συμφωνεί πως η έκθεση ΜακΛάρεν, στερείται αποδείξεων. “Η WADA τα λέει όλα στην δήλωσή της και… εμείς συμφωνούμε με τα λόγια της. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε μαζί με τον οργανισμό για να αποκαταστήσουμε τη Ρωσική Υπηρεσία Αντι-ντόπινγκ και για να την εναρμονίσουμε με τον Κώδικα της WADA” δήλωσε ο Κολόμπκοφ στο TASS.

Τo «Russia Today» φέρεται να έχει στα χέρια του αποδείξεις πως η ΔΟΕ δεν είναι ικανοποιημένη από την διαρροή της έκθεσης ΜακΛάρεν του Φεβρουαρίου, για την οποία ευθύνεται μια ομάδα χάκερ με την ονομασία «Fancy Bears», η οποία και αποκάλυψε έγγραφα που δείχνουν πως η ΔΟΕ είχε θέσει περισσότερα από 50 ερωτήματα για 16 από τις κατηγορίες του ΜακΛάρεν.

Ο επικεφαλής Δεοντολογίας και Συμμόρφωσης της ΔΟΕ, Ζιράρντ Ζαπέλι, στη σχετική συζήτηση που έγινε, φέρεται να σημειώνει δίπλα σε κάθε όνομα την ερώτηση “πως το αποδεικνύουμε” κάτι που σημαίνει πως η ΔΟΕ δεν έβλεπε άμεσες αποδείξεις για τα ονόματα που είχαν ανάμειξη στο σκάνδαλο ντόπινγκ.

Η ΔΟΕ ζητά μάλιστα περισσότερες πληροφορίες για τον Γκριγκόρι Ροντσένκοφ, τον τέως επικεφαλής του Εργαστηρίου Αντι-ντόπινγκ της Μόσχας, στον οποίο βάσισε την έκθεσή του ο ΜακΛάρεν. “Η WADA χρησιμοποίησε μόνο τα λόγια του Ροντσένκοφ” δηλώνει η Ρωσίδα ολυμπιονίκης Σβετλάνα Ζούροβα στο Russia Today, επισημαίνοντας ακόμα πως πολλά από όσα είπε ο Ροτσένκοφ έτυχαν κακής μεταφοράς από τα Ρώσικα στα Αγγλικά. Προσθέτει ακόμα πως η WADA «χρειαζόταν μια μεγάλης κλίμακας προσέγγιση, χρειαζόταν αποδείξεις.» Η Ζούροβα πιστεύει πως η WADA δεν πρόκειται να απολογηθεί, καθώς κάποιος φαίνεται πως έχει αρνητική διάθεση απέναντι στη Ρωσία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34