ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:20
MENU CLOSE

ΣΥΔΕΣΥΣ - Εγνατία Οδός: Στον δρόμο της ανακύκλωσης πάνω από 25 τόνοι απόβλητων συσσωρευτών νικελίου-καδμίου το 2017 (Photos)

02.11.2017 13:29

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία χρόνια το ΣΕΔ ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ έχει διαχειρισθεί περίπου 14 τόνους αποβλήτων συσσωρευτών μολύβδου – οξέος και 32 περίπου τόνους αποβλήτων συσσωρευτών νικελίου – καδμίου  που χρησιμοποιεί σε διάφορες εγκαταστάσεις, η Εγνατία Οδός.

Το νικέλιο και το κάδμιο που χρησιμοποιείται στους συσσωρευτές είναι δυο άκρως επιβλαβής ουσίες για τον ανθρώπινο οργανισμό και είναι επιβεβλημένη η περιβαλλοντικά ορθή διαχείριση τους.

 «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την συνεργασία μας με την Εγνατία Οδό. Σε περιόδους οικονομικής κρίσης, η προστασία του περιβάλλοντος δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνιστά πολυτέλεια. Το ΣΥΔΕΣΥΣ, πρωτοπόρο Συλλογικό Σύστημα στην ανακύκλωση μπαταριών μολύβδου-οξέως και νικελίου-καδμίου ανταποκρίνεται στην αποστολή του με ιδιαίτερη συνέπεια και συμβάλλει στο έργο για την ανακύκλωση επικίνδυνων αυτών αποβλήτων και την προστασία του περιβάλλοντος», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΔΕΣΥΣ, Λουκάς Χριστοδούλου.

Το ΣΥΔΕΣΥΣ το μοναδικό έως το 2014 αδειοδοτημένο σύστημα διαχείρισης συσσωρευτών Ni- Cd έχει οδηγήσει σε ανακύκλωση έως σήμερα πλέον των 420 τόνων αποβλήτων, με κόστος διαχείρισης που επιβάρυνε το Σύστημα πλέον των 350.000 €. Το ΣΥΔΕΣΥΣ δηλαδή χρηματοδότησε και συνεχίζει παρά τις αντιξοότητες να χρηματοδοτεί την ανακύκλωση ενός μη εμπορικού αποβλήτου καθ’ όλη την διάρκεια των τελευταίων ετών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:19
Exit mobile version