search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:50
MENU CLOSE

Οι Σαμουράι που μαζεύουν σκουπίδια στο Τόκιο (Videos)

07.11.2023 15:41
TOKIO-CLEANER-NEW

Ένας τουρίστας που περπατά στους πολυσύχναστους δρόμους του Τόκιο θαυμάζοντας αυτή τη μεταμοντέρνα μητρόπολη και τα φουτουριστικά της χαρακτηριστικά, θα εκπλαγεί.

Ξαφνικά, ανάμεσα στην ασταμάτητη ροή πεζών και αυτοκινήτων εμφανίζονται ζευγάρια νεαρών που φορώντας στολή σαμουράι αρχίζουν με χορευτικές κινήσεις να μαζεύουν σκουπίδια από τους δρόμους και τα πεζοδρόμια του Τόκυο.

Οι νεαροί αντί για το παραδοσιακό σπαθί «κατάνα» των σαμουράι χρησιμοποιούν μακριές μεταλλικές τσιμπήδες με τις οποίες συλλέγουν κι απομακρύνουν άδεια κουτιά μπύρας και αναψυκτικών, γόπες τσιγάρων, χαρτιά και χρησιμοποιημένα χαρτομάντηλα από δύσκολα σημεία και μέρη όπου το χέρι των δημοτικών αρχών δεν μπορεί εύκολα να φτάσει. Με χορευτικές κινήσεις βγαλμένες από ταινίες πολεμικών τεχνών, μαζεύουν τα σκουπίδια και τα τοποθετούν σε καλάθια που φορούν στην πλάτη τους.

Στη συνέχεια όλα αυτά τα σκουπίδια διαλέγονται, διαχωρίζονται ανά ομάδες, ξεπλένονται, και πάνε στους διαφορετικούς κάδους για ανακύκλωση. Μιλάμε για σωστή ανακύκλωση, όπου ξεχωρίζονται τα μεταλλικά κουτιά από τα πλαστικά, αφαιρούνται τα πλαστικά καπάκια και οι πλαστικές ετικέτες, ώστε να τοποθετούνται στους κάδους έτοιμα για ανακύκλωση.   

Οι παράδοξοι αυτοί σαμουράι, που φορούν αντί για κράνη, καπέλα και αντί για πανοπλίες μακριές μαυρόασπρες τούνικς, είναι γνωστοί ως «Gomihiroi Samurai», δηλαδή «σαμουράι που συλλέγουν σκουπίδια».

Η εθελοντική αυτή ομάδα ιδρύθηκε το 2006, κι από τότε έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση θαυμαστών και υποστηρικτών, με τουλάχιστον 800.000 ακόλουθους στην πλατφόρμα του ΤικΤοκ.

Την ώρα που εργάζονται, ο κόσμος σταματά και τους θαυμάζει, οι ντόπιοι τους χειροκροτούν, ενώ οι τουρίστες τους βιντεοσκοπούν αποκομίζοντας ένα ακόμη τουριστικό ενσταντανέ.

Ο σαμουράι Κεϊσούε Νάκα, υποστηρίζει ότι:

«Αν ο κόσμος στέκεται και παρακολουθεί την εργασία μας επειδή την θεωρεί διασκεδαστική, τότε, ίσως σταθεί και σκεφτεί λίγο περισσότερο πάνω στο αντικείμενο της δουλειάς μας, δηλαδή το πρόβλημα των σκουπιδιών αυτό καθαυτό!

Μπορεί η Ιαπωνία να είναι διάσημη στο εξωτερικό για την καθαριότητά της και τους αυστηρούς κανόνες υγιεινής, αλλά αυτή η εικόνα δεν είναι απόλυτα σωστή».

Οι σαμουράι των σκουπιδιών, μετατρέπουν μια βαρετή δουλειά σε διασκέδαση. Μετατρέπουν την αποκομιδή των σκουπιδιών σε «χάπενινγκ» αποδεικνύοντας ότι κάθε έργο, όσο άχαρο κι αν είναι, μπορεί κανείς να το αντιμετωπίσει με χιούμορ και κέφι.

Ο Κεϊσούε Νάκα, στα 7 χρόνια που εργάζεται ως σαμουράι έχει μαζέψει τόνους σκουπίδια, άδεια μπουκάλια και γόπες τσιγάρων, ειδικά από τις γειτονιές που έχουν πολλά μπαράκια και έντονη νυκτερινή ζωή.

Για παράδειγμα, την περασμένη εβδομάδα, τα ατέλειωτα πάρτι και οι εορτασμοί του Halloween άφησαν πίσω τους άπειρα σκουπίδια καθώς η κατανάλωση αλκοόλ στους δρόμους έχει γίνει πλέον καθεστώς, ειδικά στις πολυσύχναστες γειτονιές και τα τουριστικά μέρη του Τόκυο.     

Σημαντική είναι επίσης η θετική ανταπόκριση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών αυτών, οι οποίοι βλέπουν ότι τα πράγματα βελτιώνονται.

Πάντως οι Σαμουράι των σκουπιδιών, δεν απογοητεύονται. Ως γνήσιοι σαμουράι, ως γνήσιοι πολεμιστές ανασηκώνουν τα μανίκια τους και δεν σταματούν να μάχονται μέχρι τη νίκη.

Διαβάστε επίσης:

5 (χαλαρά) πράγματα για να κάνεις στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο

John Pasche: Ο άνθρωπος και η ιστορία πίσω από το διάσημο logo των Rolling Stones

Πέντε ελληνικές πόλεις που αξίζει να επισκεφθείς… για τα κάστρα τους (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:50