search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 05:32
MENU CLOSE

Motor Oil: Παραγωγή βιοντίζελ από ανακύκλωση τηγανελαίου μέσω των Verd και «Πράσινο Λάδι»

01.11.2023 10:00
motor_oil_new

Σχεδόν τo 50% της ποσότητας τηγανελαίου που παράγει η χώρα μας, μετατρέπει σε καθαρό βιοντίζελ το εργοστάσιο της Verd, θυγατρικής εταιρείας του ομίλου Motor Oil, στον Βόλο.

Η συλλογή του τηγανελαίου γίνεται από τη θυγατρική της Verd «Πράσινο Λάδι» από το σύνολο των 17.600 πελατών της μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται βιομηχανίες, σχολεία, εστιατόρια, ξενοδοχεία, σούπερ μάρκετ, πρατήρια καυσίμων κ.α..

Επόμενος στόχος της εταιρείας είναι σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Verd Γιώργο Κυριακόπουλο η συλλογή και ανακύκλωση του τηγανελαίου που παράγουν τα νοικοκυριά το οποίο υπολογίζεται στο 55% της συνολικής ποσότητας που παράγεται στην Ελλάδα.

Ο γενικός διευθυντής της Verd Γιώργος Κυριακόπουλος

Για να συμβεί αυτό η εταιρεία του ομίλου Motor Oil θα προσπαθήσει να πείσει μέσω καμπάνιας που παρουσιάστηκε χτες να πείσει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να ανακυκλώνουν το τηγανέλαιο του σπιτιού τους ενημερώνοντας τους για τις βλαβερές συνέπειες της απόρριψης του στο περιβάλλον και τα οφέλη της ανακύκλωσης,

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα λίτρο τηγανέλαιο αν απορριφθεί στο περιβάλλον μπορεί να υποβαθμίσει 1 εκατ. λίτρα νερού, ποσότητα που χρησιμοποιεί ένας άνθρωπος σε 14 χρόνια.

Αν όμως παραχθεί ένα λίτρο βιοντίζελ, αυτό εξοικονομεί 3 Kg CO2, και περίπου 3,1 KWH από ενέργεια που δεν καταναλώνεται στον βιολογικό καθαρισμό.

Όπως τόνισε χθες (31/10) ο γενικός διευθυντής της Verd Γιώργος Κυριακόπουλος κατά την παρουσίαση των δύο εταιρειών, η συλλογή του οικιακού τηγανέλαιου είναι το μεγάλο στοίχημα της Verd.

Για να το καταφέρει αυτό η εταιρεία προσφέρει στη διάθεση των καταναλωτών ένα εκτεταμένο δίκτυο 2.500 σημείων για την ανακύκλωση του οικιακού τηγανέλαιου που θα μπορεί να εντοπίζει και μέσω εφαρμογής στο κινητό του, ενώ για ποσότητες πάνω από 5 λίτρα προσφέρει και υπηρεσία συλλογής κατ’ οίκον.

Όπως αναφέρθηκε χτες στην παρουσίαση των δύο εταιρειών ο Όμιλος Motor Oil προχώρησε το 2022 σε εξαγορά της VERD ακολουθώντας πιστά το στρατηγικό του πλάνο να πρωταγωνιστήσει στην πράσινη ενέργεια οδηγώντας τον ενεργειακό μετασχηματισμό, διευρύνοντας έτσι την ήδη δυναμική του παρουσία στον τομέα των ανανεώσιμων και εναλλακτικών καυσίμων. Σημειώνεται πως ο Όμιλος διαθέτει ισχυρό αποτύπωμα στην κυκλική οικονομία μέσω της θυγατρικής του εταιρείας, LPC, η οποία διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο τεχνολογικά προηγμένα εργοστάσια επαναδιύλισης λιπαντικών στην Ευρώπη.

Με την κορυφαία εξειδίκευση και τεχνογνωσία που διαθέτει η εταιρεία Πράσινο Λάδι, σε συνδυασμό με την καινοτομία της VERD καθώς και την ευρύτερη υποστήριξη και παρουσία του Ομίλου Motor Oil, σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένας περιφερειακός ηγέτης στο χώρο των ανανεώσιμων καυσίμων αλλά και της κυκλικής οικονομίας, ο οποίος θα αφοσιωθεί στη παραγωγή και εμπορία βιώσιμων εναλλακτικών καυσίμων χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Ο Πέτρος Τζαννετάκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Motor Oil

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο κ. Πέτρος Τζαννετάκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Motor Oil, δήλωσε: «Η πράσινη μετάβαση που διασφαλίζει και την ενεργειακή αυτονομία της Ελλάδας είναι προτεραιότητα στρατηγικής σημασίας για τον Όμιλο Motor Oil. Η συμμαχία μας με τις εταιρείες VERD και Πράσινο Λάδι, ενισχύουν ακόμη περισσότερο τη στρατηγική θέση του Ομίλου στην κυκλική οικονομία και εγκαινιάζουν ένα ακόμα πιο ισχυρό κεφάλαιο στον πυλώνα των εναλλακτικών καυσίμων και της βιώσιμης ανάπτυξης. Με συνέχεια, συνέπεια, σταθερότητα, ποιότητα και αξιοπιστία δεσμευόμαστε για ανάληψη υπεύθυνης δράσης με οχήματα όλες μας τις θυγατρικές».

Στην συνέχεια, ο κ. Γιώργος Κυριακόπουλος, Γενικός Διευθυντής της VERD ανέφερε: «Τα άμεσα σχέδια των εταιρειών VERD και Πράσινο Λάδι είναι να πείσουμε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα να ανακυκλώνει το τηγανέλαιο που προέρχεται από το σπίτι τους. Να τους ενημερώσουμε για τις βλαβερές συνέπειες της απόρριψης στο περιβάλλον και να φέρουμε την ανακύκλωση πιο κοντά τους, ακόμα και στην πόρτα τους. Αποστολή μας είναι να κάνουμε τους πολίτες να αισθανθούν καθημερινοί ήρωες, πραγματικά υπεύθυνοι για τον πλανήτη και το κοινό μας μέλλον».

Τέλος, σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τον συντονισμό της οποίας είχε αναλάβει η δημοσιογράφος Ράνια Τραγόμαλλου, πραγματοποιήθηκε η επίσημη προβολή της νέας καμπάνιας της εταιρείας Πράσινο Λάδι, μαζί με σχετικό οπτικοακουστικό υλικό, και ακολούθησε testimonial από τον διακεκριμένο chef Λευτέρη Λαζάρου, ο οποίος σημείωσε τη σπουδαιότητα της ανακύκλωσης του χρησιμοποιημένου λαδιού τόσο από τον κλάδο της εστίασης, όσο και από τα νοικοκυριά.

Διαβάστε επίσης:

Δέλτα: Μπαίνει (ξανά) στο παγωτό με την εξαγορά της Cold Sin

Νέο «λουκέτο» σε εργοστάσιο: Η Crown Hellas Can κλείνει μονάδα με 160 εργαζόμενους στην Πάτρα

ΔΕΗ: Ολοκλήρωσε την εξαγορά «ορόσημο» της Enel Romania – Στα 1,24 δισ. ευρώ το τίμημα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09