ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 04:23
MENU CLOSE

Άγρια επίθεση στην Μπριζίτ Μακρόν - «Συμπεριφέρεται σαν "βασίλισσα της Γαλλίας"» (Photos)

03.01.2018 14:04

 

Οι χαρακτηρισμοί που πλέον συνοδεύουν την Μπριζίτ Μακρόν δεν είναι καθόλου κολακευτικοί: από «βασίλισσα της Γαλλίας» ως «Μαρία Αντουανέτα», πολλοί Γάλλοι σχολιαστές έσπευσαν να καυτηριάσουν την παραβίαση του πρωτοκόλλου που προβλέπει η σύζυγος του Γάλλου προέδρου να βρίσκεται ένα βήμα πίσω του και όχι δίπλα του, όταν αυτός πραγματοποιεί επίσημες εμφανίσεις.

Εξ αρχής η Μπριζίτ Μακρόν είχε απορρίψει αυτό τον άγραφο κανόνα, λέγοντας ότι «δεν θεωρώ ότι η γυναίκα πρέπει να είναι πίσω από τον άνδρα», ωστόσο κάποιοι επισήμαναν ότι η παραβίαση του πρωτοκόλλου δείχνει έλλειψη σεβασμού στον θεσμό του Προέδρου και ότι η κριτική δεν ενέχει ίχνος σεξισμού, επισημαίνοντας ότι ο Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ πάντα βρίσκεται ένα-δύο βήματα πίσω της όταν εκείνη κάνει επίσημη εμφάνιση.

Παρομοίως, η Κάρλα Μπρούνι φρόντιζε να τηρεί διακριτική απόσταση από τον Νικολά Σαρκοζί, όταν εκείνος ήταν πρόεδρος της Γαλλίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Μπριζίτ Μακρόν έχει δεχθεί σφοδρή κριτική και για τις εμφανίσεις της, οι οποίες θεωρούνται ιδιαίτερα νεανικές και ασύμβατες με την ηλικία της, ωστόσο, άλλοι σημειώνουν ότι η κ. Μακρόν έχει αποτελέσει παράδειγμα προς μίμιση για πολλές γυναίκες της ηλικίας της.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09
Exit mobile version