ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:58
MENU CLOSE

Υψηλό το επίπεδο φτώχειας στη Ρωσία: Κάτω από το κατώτατο όριο διαβίωσης 19,3 εκατομμύρια άνθρωποι

27.09.2018 14:06

 

«Παρόλα αυτά, το επίπεδο της φτώχειας παραμένει υψηλό, 19,3 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή το 13,2%, έχουν εισοδήματα που βρίσκονται κάτω από το κατώτατο όριο διαβίωσης» είπε ο Κουντρίν.

Παράλληλα ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου επισήμανε ότι «το 2017 τα πραγματικά εισοδήματα των Ρώσων μειώθηκαν κατά 1,7%, παρόλο που είδαμε ότι υπήρχε οικονομική ανάπτυξη και παρότι είχαμε προβλέψει αύξηση των πραγματικών εισοδημάτων. Τα τελευταία 4 χρόνια το βιοτικό επίπεδο, τα πραγματικά εισοδήματα του κόσμου, μειώθηκαν συνολικά κατά 11%» προσέθεσε ο Κουντρίν, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το 2018 τα πραγματικά εισοδήματα των Ρώσων για πρώτη φορά θα παρουσιάσουν ανοδική τάση.

Ο Κουντρίν επεσήμανε ότι τους πρώτους οκτώ μήνες του τρέχοντος έτους τα πραγματικά εισοδήματα αυξήθηκαν κατά 2,7%, οι συντάξεις αυξήθηκαν κατά 3,6% μετά μάλιστα από διάστημα δύο ετών, στην διάρκεια των οποίων τα πραγματικά εισοδήματα μειώθηκαν δυστυχώς, όπως είπε, κατά 7,1%. Χαρακτήρισε τέλος ελπιδοφόρο, το γεγονός ότι τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους παρατηρήθηκε αύξηση των πραγματικών εισοδημάτων των συνταξιούχων.

Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκολίκοβα σχολιάζοντας στους δημοσιογράφους τις δηλώσεις Κουντρίν, έδειξε να συμφωνεί με τις εκτιμήσεις του, δηλώνοντας ότι η μείωση κατά δύο φορές του επιπέδου φτώχειας είναι εθνικός στόχος και πως αυτό θα το επιτύχει η ρωσική κυβέρνηση με πρόσθετα μέτρα στήριξης των ευάλωτων στρωμάτων.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:56
Exit mobile version