ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 09:30
MENU CLOSE

«Ανεύθυνος και δειλός»: Επίθεση «Πράσινων» στον Βέμπερ για τις Πρέσπες

14.01.2019 15:32

 

«Ο Μάνφρεντ Βέμπερ συμπεριφέρεται ανεύθυνα και με δειλό τρόπο αναφορικά με τη “Μακεδονία” (sic). Ο Βέμπερ βάζει την κομματική πειθαρχία στους Έλληνες Χρηστιανοδημοκράτες πρώτα και πάνω από το μέλλον της “Μακεδονίας” (sic) στην Ευρώπη», αναφέρει σε δήλωσή του ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Σβεν Γκίγκολντ, σημειώνοντας ότι η «συμπεριφορά του Βέμπερ δεν ταιριάζει με τις φιλοδοξίες του να γίνει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε μία περίοδο αυξανόμενου εθνικισμού».

Στη συνέχεια, ο Γερμανός ευρωβουλευτής υπογραμμίζει πως η Γερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ, έχει υποστηρίξει τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και το φιλοευρωπαϊκό κομμάτι της ΠΓΔΜ. «Ο Βέμπερ και το ΕΛΚ πρέπει να κάνουν το ίδιο» προσθέτει ο κ. Γκίγκολντ, χαρακτηρίζοντας τους «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες» «λαϊκιστές και κοντόφθαλμους» γιατί «επιτίθενται στην κυβέρνηση Τσίπρα διαμαρτυρόμενοι για την αλλαγή της ονομασίας».

Καταλήγοντας, ο κ. Γκίγκολντ τονίζει πως θα είναι «τραγικό», σε «οικονομικό» και «πολιτικό» επίπεδο και για τις δύο χώρες, εάν δεν εφαρμοστεί η λύση που έχει βρεθεί.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 09:28
Exit mobile version