search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 19:55
MENU CLOSE

Ο Σαμαράς, η αναδοχή, ο γάμος ομόφυλων και η… Συμφωνία των Πρεσπών

16.02.2024 06:05
SAMARAS-VOULI

Αν υπήρξε μια ομιλία στη Βουλή από τις πολλές που έγιναν χθες και προχθές στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, που τράβηξε το ενδιαφέρον των πάντων, αυτή δεν είναι άλλη από την τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος φρόντισε να δικαιώσει τις προσδοκίες, καθώς… αποδόμησε βασικά επιχειρήματα της κυβέρνησης υπέρ του νομοσχεδίου.

Για παράδειγμα, ο Α. Σαμαράς ανέφερε πολύ χαρακτηριστικά ότι «η ΝΔ έχει ήδη εκφραστεί και υπό την παρούσα ηγεσία της μάλιστα, το 2018 κατά της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερε το σχετικό νομοσχέδιο. Δηλαδή, τότε δεν δεχθήκαμε την αναδοχή – που σημαίνει κάτι πολύ λιγότερο δεσμευτικό – και τώρα δεχόμαστε κάτι πολύ πιο σοβαρό και “βαρύ”, την ίδια την τεκνοθεσία».

Ωστόσο, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες (ή και δυσοίωνες, όπως το πάρει κανείς…) αποστροφές του λόγου του πρώην πρωθυπουργού αφορούσε στη Συμφωνία των Πρεσπών, με τον Α. Σαμαρά να σημειώνει ότι η συμφωνία πέρασε από τον ΣΥΡΙΖΑ και να συμπληρώνει ότι «από την τότε πλειοψηφία, βρίσκονται σήμερα εδώ μόνο 17 βουλευτές», προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να χάνουμε την επαφή μας με την πραγματικότητα»…

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης: Οι καταδικαστέες τρομοκρατικές ενέργειες της Χαμάς, δεν δικαιολογούν την καταστρατήγηση του διεθνούς δικαίου από το Ισραήλ

Η εξομολόγηση του Σπύρου Μπιμπίλα στη Βουλή – «Έκλαιγα κρυφά» – Εισέπραξε διακομματικό χειροκρότημα

«Καρφιά» Τασούλα σε Σαμαρά – Γεραπετρίτης: «Ημέρα υπερηφάνειας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 19:55