ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 10:24
MENU CLOSE

Su-57: Το «ντιλ» που θα αλλάξει τα δεδομένα

08.11.2019 15:38
 
Έχοντας επίσημα εγκρίνει το Su-57 για εξαγωγή νωρίτερα αυτό το μήνα, η Ρωσία είναι έτοιμη να βγει στην αγορά με το τον μαχητικό πέμπτης γενιάς συζητώντας με αγοραστές που «απειλούν» τις ΗΠΑ.
 
Τα stealth μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς, όπως το αμερικανικό F-35 ή το ρωσικό Su-57 είναι εξαιρετικά ακριβά τόσο στην κατασκευή όσο και στην ανάπτυξη. Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποδείξει ότι μπορούν να «καλύψουν» το κόστος ανάπτυξης τέτοιων αεροσκαφών, η Ρωσία φαίνεται να προσπαθεί εκ νέου να κάνει το ίδιο μέσω κοινών αναπτυξιακών προγραμμάτων και ξένων πωλήσεων.
 
Η ρωσική κυβέρνηση αναμένεται να προσφέρει στην Πολεμική Αεροπορία του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLAAF) μια έκδοση-παραλλαγή του ρωσικού stealth μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς Sukhoi Su-57,σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων αλλά και σεναρίων για την εξέλιξη αυτή.
 
Παρά το γεγονός ότι η Κίνα εξοπλίζεται με το δικό της, εγχώριας κατασκευής stealth μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων,το J-20 , το οποίο έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και τις εντυπώσεις τόσο συμμαχικών κρατών όσο και ανταγωνιστών, για τις δυνατότητές του, η νέα αυτή είδηση για την ενδεχόμενη απόκτηση του Su-57, έχει δημιουργήσει προβληματισμούς.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκδοση του Su-57, που θεωρητικά προορίζεται να εξαχθεί στο Πεκίνο, θα ονομάζεται Su-57E και είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει στο μέλλον ένας από τους «στόχους» του Πεκίνου.
 
«Η Κίνα πρόσφατα παρέλαβε 24 αεροσκάφη Su-35 και τα επόμενα δύο χρόνια η Κίνα θα κληθεί να αποφασίσει είτε αν θέλει να προμηθευτεί περισσότερα μαχητικά Su-35 είτε αν θέλει να κατασκευάσει το Su-35 στην Κίνα είτε αν θέλει να αγοράσει αεροσκάφος πέμπτης γενιάς, όπου στην τελευταία περίπτωση θα ανταποκριθεί το Su-57E», ανέφερε αξιωματούχος.
 
Πηγή: onalert.gr
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 10:17
Exit mobile version