ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 18:05
MENU CLOSE

Όταν ο Ωνάσης είπε για τον Γιάννη Τσεκλένη: «Δεν θέλω τον Καρντέν, θέλω τον Έλληνα» (Photos)

30.01.2020 16:30

 

Όπως αναφέρει το News247 η συνεργασία του σπουδαίου σχεδιαστή μόδας με την Ολυμπιακή ξεκινάει στη δεκαετία του 1960, σε ένα πάρτι της κοσμικής Αθήνας, όπου παρουσίαζε σε Αμερικανούς μία συλλογή ρούχων.

Όπως ο ίδιος εξομολογήθηκε αργότερα, σε εκείνο το πάρτι βρισκόταν ο Αριστοτέλης Ωνάσης.

“Όταν κάναμε ένα πάρτι σε night club για να παρουσιάσουμε στους Αμερικάνους τη συλλογή που είχαμε δημιουργήσει με τον Κρίτσα, είχαν έρθει ο Ωνάσης με τον Αλέξη Μινωτή και τον Κόκκα της «Ελευθερίας» και όπως μιλούσαν συνωμοτικά μεταξύ τους, τους διακόπτω: «Κύριε Ωνάση, έχουμε κάνει μια καμπάνια στην Αμερική που την έχετε στηρίξει». Μου απαντά: «Ναι, ναι, ο Γράτσος τα ‘χει φροντίσει εκεί, τα ξέρω». Και συνεχίζω: «Έχω σε τραπέζι τον πρόεδρο της διαφημιστικής και τον ΡΚ της εταιρείας που κάνει την καμπάνια. Μπορώ να τους φέρω να σας πουν ένα γεια;». Μου λέει τότε: «Τι να τους φέρεις, ρε, πάμε στο τραπέζι του» και με πάει δέκα μέτρα βήμα-βήμα. Κάνα-με τουλάχιστον 6-7 λεπτά. Όλα αυτά ήταν κόλπο, τα έκανε για να τους δείξει ότι είμαι ο αγαπημένος του φίλος”. Έτσι γνωρίστηκε με τον Αριστοτέλη Ωνάση.

 

Ο Τσεκλένης στη συνέχεια του χάρισε κάποια τυπώματα με ολυμπιακούς κύκλους για την πρώτη θέση. Εκείνη εποχή ο Ωνάσης είχε ήδη συμφωνήσει με τον Pierre Cardin για τις στολές των αεροσυνοδών.

Όταν η Ολυμπιακή Αεροπορία πετούσε σε όλο τον κόσμο και τα πληρώματα των αεροσκαφών φορούσαν στολές σχεδιασμένες από τους πιο μεγάλους οίκους μόδας όπως Σανέλ, Ντιόρ και Τσεκλένης.

Ο Ωνάσης όταν είδε τους κύκλους, που του χάρισε, είπε στην υπεύθυνη για τις δημόσιες σχέσεις του:”να μας αναθέσει τον σχεδιασμό των στολών”. “Μα έχουμε τον Καρντέν”, απάντησε εκείνη κι ο Ωνάσης της απαντά: “Όχι, θέλω τον Έλληνα”.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 18:05
Exit mobile version