1φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο
½ φλιτζάνι ζάχαρη
5 αυγά
2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
Ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι
4 φλιτζάνια νερό
3 φλιτζάνια ζάχαρη
1-2 ραβδάκια κανέλας
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και έπειτα προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο σιγά – σιγά μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα στέρεα υλικά, ανακατεύουμε με κουτάλα απαλά και βάζουμε το ρεβανί σε καλά αλευροβουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε στους 180ο C για περίπου 50 λεπτά.
Παράλληλα με το ψήσιμο, ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά για 5 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο το ρεβανί όταν πάρει χρώμα και περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι, κουταλιά – κουταλιά για να μην σπάσει το γλυκό μας. Αφήνουμε να κρυώσει, τοποθετούμε στο ψυγείο και σερβίρουμε σε τετράγωνα κομμάτια με μια μπάλα παγωτό καϊμάκι.