ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:26
MENU CLOSE

Η Έλενα Ακρίτα «καρφώνει» δημοσιογράφο της «Καθημερινής» για σχόλιο για τον Κατρούγκαλο

28.08.2020 14:27

 

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασιμάτης έγραψε για τον τέως ΥΠΕΞ: «Που πήγαν οι ασημένιοι βόστρυχοι; Αυτοί που κάποτε (μόλις πριν από έναν χρόνο) σκίαζαν το πλατύ μέτωπο του Κατρούγκαλου!».

Όπως σημειώνει η «Αυγή», ο Γ. Κατρούγκαλος αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, που τον κράτησε στο νοσοκομείο για κάποιες εβδομάδες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Από την πλευρά της, η Έλενα Ακρίτα σημείωσε με νόημα: «Όταν ήμουν 25 χρονών, με κάλεσε η Ελένη Βλαχου η μεγάλη κυρία της δημοσιογραφίας και μου πρότεινε να εργαστώ στην εφημεριδα ‘ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ’. Μεγάλη τιμή αυτή η πρόταση για μια νεαρή δημοσιογράφο – ασχέτως που τελικά αποφασισα να παραμείνω στο συγκρότημα Λαμπράκη.

Θυμάμαι με πόσο δέος πάτησα το κατώφλι αυτής της ιστορικής εφημερίδας και του γραφείου όπου με υποδέχτηκε η πίστη της γραμματέας της Ε.Β. Λίτσα Παπαβασιλείου (αν δεν απατώμαι). Βλέπετε, η ‘Κ’ ήταν κάτι σαν ιερή αγελάδα για εμάς τους νέους.
 
Επί χούντας, η αναστολή της έκδοσης της την 21η Απριλίου 1967 και η άρνηση της Ελένης Βλάχου να συνεχίσει την κυκλοφορία των εντύπων της, παρά τις απειλές των στρατιωτικών , ήταν μία απόφαση γενναία και καθαρά πολιτική, χωρίς άλλες σκοπιμότητες.
 
Η “Κ” θα παρέμενε για χρόνια στην κορυφή μέχρι που η Ελένη Βλαχου, την πούλησε στον Κοσκωτά.
 
Αυτά.
 
Για τον Στεφανό Κασιμάτη δεν έχω κάτι να πω. Τα λέει όλα μόνος του στην θλιβερή λεζάντα».
 

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:26
Exit mobile version