ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 23:42
MENU CLOSE

Αποκάλυψη - βόμβα: «Ο Τραμπ ήξερε πόσο θανατηφόρος και μεταδοτικός είναι ο ιός αλλά τον υποβάθμιζε»

09.09.2020 18:32

 

Οι ηχογραφημένες συνεντεύξεις, τις οποίες έχει στην κατοχή του το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, έγιναν για το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Μπομπ Γούντγουορντ, που τιτλοφορείται “Rage” («Οργή»).

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, που επικρίνεται από τον Δημοκρατικό αντίπαλό του, τον Τζο Μπάιντεν, για την καθυστερημένη αντίδραση της χώρας στην πανδημία, υποβάθμιζε επί μήνες το θέμα, μολονότι ο ιός εξαπλωνόταν γρήγορα.

«Ήθελα να το υποβαθμίζω πάντα», φέρεται να είπε ο Τραμπ στον Γούντγουορντ στις 19 Μαρτίου, λίγες ημέρες αφότου είχε κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Ακόμη μ’ αρέσει να το υποβαθμίζω, επειδή δεν θέλω να προκαλέσω πανικό», πρόσθεσε.

Στη συζήτηση αυτή ο Τραμπ είπε στον γνωστό δημοσιογράφο ότι μόλις είχαν διαπιστωθεί ορισμένα «ανησυχητικά στοιχεία» για τους στόχους του ιού: «Δεν είναι μόνο οι ηλικιωμένοι, οι μεγαλύτεροι, αλλά και οι νέοι, πολλοί νέοι άνθρωποι».

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε ότι ο Τραμπ παραπλάνησε σκοπίμως τους Αμερικανούς για τον νέο κορονοϊό που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 190.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ. «Ασφαλώς όχι. Ο πρόεδρος ουδέποτε υποβάθμισε τον ιό», είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιλι ΜακΕνάνι, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων λίγη ώρα αφότου έγιναν γνωστές λεπτομέρειες του βιβλίου.

Σύμφωνα με τις συνεντεύξεις, τις οποίες επικαλούνται το CNN και η εφημερίδα Washington Post, ο Τραμπ ήξερε ότι ο ιός είναι ιδιαίτερα φονικός από τις αρχές Φεβρουαρίου. «Περνάει από τον αέρα», φέρεται να είπε στις 7 Φεβρουαρίου στον Γούντγουορντ. «Αυτό είναι πάντα χειρότερο από το άγγιγμα. Δεν χρειάζεται ν’ αγγίζεις τα πράγματα, σωστά; Όμως τον αέρα, απλώς τον αναπνέεις και έτσι κολλάει. Και για αυτό είναι πολύ ύπουλος (…) Είναι επίσης πιο θανατηφόρος ακόμη και από τη χειρότερη γρίπη», συνέχισε.

Ο Γούντγουορντ πήρε 18 συνεντεύξεις από τον Τραμπ για το βιβλίο αυτό που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 15 Σεπτεμβρίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 23:42
Exit mobile version