ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:37
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – Παγώνη: Δύσκολη η μετακίνηση εκτός νομού για το Πάσχα

15.03.2021 20:12

 

Η Ματίνα Παγώνη δήλωσε στην ΕΡΤ ότι «αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων σε 15 μέρες» μετά τα φαινόμενα συνωστισμού μέσα στο τριήμερο, για να συμπληρώσει ότι «ενώ πιστεύαμε ότι θα τελειώναμε με την πανδημία, τώρα δεν είμαστε καθόλου σίγουροι».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ επισήμανε ότι μάλλον θα κάνουμε Πάσχα με μάσκες και αποστάσεις, ενώ έκρινε ότι θα είναι δύσκολο να κάνουμε Πάσχα στο χωριό, καθώς δεν θα έχουν προχωρήσει πολύ οι εμβολιασμοί ώστε να υπάρξει η επιθυμητή ανοσία.

«Για να πας στο χωριό πρέπει να έχεις σχετική ανοσία και να μη μεταδώσεις. Δεν ξέρω τι ποσότητες εμβολίων θα πάρουμε γιατί αν είδατε χθες, άρχισαν κάποιες μειώσεις. Από 40 εκατομμύρια, 30 εκατομμύρια. Οπότε θα δούμε πόσες θα έχουμε και μετά θα δούμε» πρόσθεσε.

«Θα δούμε τι θα γίνει. Ο κόσμος φοβήθηκε γιατί όταν άκουσε θρομβώσεις, σου λέει κάτι γίνεται και όλοι ήταν διστακτικοί. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι βάσει των επιστημονικών δεδομένων δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Οι θρομβώσεις αυτές δεν έχουν σχέση με τα εμβόλια» είπε αναφερόμενη στις εξελίξεις για το εμβόλιο της Astrazeneca.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:34
Exit mobile version