ΚΥΡΙΑΚΗ 26.10.2025 11:15
MENU CLOSE

Σουηδία: Γυναίκα πέθανε μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca

19.03.2021 09:13

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στις σουηδικές αρχές, ο θάνατος μιας γυναίκας – που προηγουμένως ήταν καθ’ όλα υγιής – σχεδόν μια εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca, όπως ανακοίνωσε  η Σουηδική Υπηρεσία Ιατρικών Προϊόντων.

Η ίδια επισημαίνει, βέβαια, ότι δεν είναι σίγουρο ότι ο θάνατός της συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με τον εμβολιασμό.  

Η Στοκχόλμη ανακοίνωσε ωστόσο, νωρίτερα ότι θα παρατείνει την αναστολή της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα.

Πάντως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι παραμένει πεπεισμένος πως τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca κατά της COVID-19 υπερτερούν κατά πολύ ενδεχόμενων κινδύνων, μετά την έρευνα σε σχέση με αναφορές για θρομβοεμβολικά επεισόδια που ώθησαν περισσότερες από 12 χώρες να αναστείλουν τη χρήση του.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26.10.2025 11:14
Exit mobile version