search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:56
MENU CLOSE

Γιατί δεν ανοίγουν οι παιδικοί σταθμοί – Τι αλλάζει από τις 15 Μαΐου

05.05.2021 15:23
paidikos-stathmos-new-01

Δεν ανοίγουν τελικά οι παιδικοί σταθμοί, μαζί με τα σχολεία τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ειδικότερα, από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων διευκρινίζεται ότι δεν υφίσταται θέμα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σταθμών την Δευτέρα 10 Μαΐου.

Με βάση διευκρινίσεις του υπουργείου, οι βρεφονηπιακοί παραμένουν κλειστοί, επειδή, εκτός των επιδημιολογικών δεδομένων, σύμφωνα με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, τα μέτρα πρόληψης (χρήση μάσκας και διενέργεια self test), που εφαρμόζονται στις άλλες δομές που ανοίγουν (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια), δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε ηλικίες 0-4 ετών.

Η Επιτροπή των Ειδικών θα εκτιμήσει τις επιπτώσεις από το άνοιγμα των σχολείων και θα επανεξετάσει την πιθανότητα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σε περίπου 10 ημέρες.

Άλλωστε, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ για τα επόμενα βήματα σε ότι αφορά το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, ανέφερε πως το άνοιγμα των παιδικών σταθμών δεν θα συζητηθεί αυτή τη στιγμή. «Δεν είναι δυνατόν να γίνουν self test στα παιδιά, καθώς είναι πολύ μικρά και δεν φορούν και μάσκες».

Μεταξύ άλλων επιβεβαίωσε ότι «στις 15 Μαΐου που θα ανοίξει ο τουρισμός θα ανοίξουν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις».

Παράλληλα, όσον αφορά την πιθανότητα κατάργησης των SMS ανέφερε ότι από τις 15 Μαΐου και μετά «θα δούμε τι μπορεί να γίνει και τι μπορεί να επανεξεταστεί». Όπως τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το θέμα θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς, η Α. Πελώνη είπε ότι «επιταχύνουμε πάρα πολύ. Από δω και πέρα θα ανέρχονται περίπου στις 100 χιλιάδες οι εμβολιασμοί ημερησίως».

Τόνισε, μάλιστα, ότι το 95% των ανθρώπων που καταλήγουν σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. «Το εμβόλιο είναι η μόνη ασπίδα ασφαλείας και το εργαλείο που θα μας φέρει στην ελευθερία», είπε.

Τέλος, για το αν θα ανοίξει η πλατφόρμα ώστε να υπάρχει επιλογή εμβολίου, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι θα εξεταστεί. «Δεν είναι ακόμα της παρούσης», σχολίασε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:55