search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 20:42
MENU CLOSE

ΚΚΕ: «Αντιιμπεριαλιστική» ατζέντα με αιχμή Παλαιστινιακό και ελληνική εμπλοκή σε NATOϊκές δράσεις

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2177
13-5-2021
15.05.2021 07:00
kke-new

Με αντιιμπεριαλιστική ατζέντα κινείται το ΚΚΕ τις τελευταίες μέρες με αιχμή τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη ύστερα από την επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων στο Τέμενος Αλ Ακσά, τις διεργασίες σε ελληνοτουρκικά και Κυπριακό καθώς και την αυξανόμενη εμπλοκή της χώρας μας σε «επικίνδυνους» ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς σε Μαύρη Θάλασσα και ανατολική Μεσόγειο.

Την Κυριακή 16 Μαΐου, στις 6.00 το απόγευμα, είναι προγραμματισμένη πορεία προς την ισραηλινή και την αμερικανική πρεσβεία.
Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό και ζητά από την κυβέρνηση η Ελλάδα να αναγνωρίσει άμεσα το παλαιστινιακό κράτος με βάση την ομόφωνη απόφαση της Βουλής το 2015.


Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην περιοχή ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας καταδίκασε κατηγορηματικά τις επιθέσεις των Ισραηλινών κι έδειξε ως «συνενόχους» ΗΠΑ και Ε.Ε. για το γεγονός ότι επιδεικνύουν ανοχή στην ισραηλινή επιθετικότητα. Μάλιστα ο γενικός γραμματέας απέδωσε ευθύνες στην αμερικανική πλευρά σημειώνοντας ότι η τελευταία «ενισχύθηκε μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ». «Τον αποκλεισμό και τους ισραηλινούς εποικισμούς, που χρόνια βιώνουν οι Παλαιστίνιοι», τόνισε, «έρχονται τώρα να συμπληρώσουν οι βομβαρδισμοί, τα δεκάδες θύματα, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά».


Παράλληλα, ο Περισσός ασκεί κριτική στην πολιτική αναβάθμισης της στρατηγικής συνεργασίας με το Ισραήλ από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών και ζητά τον τερματισμό της. «Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει την επικίνδυνη πολιτική “αναβάθμισης” της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ, που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις διαδοχικά. Αυτή η πολιτική δίνει άλλοθι στα εγκλήματα σε βάρος ενός ολόκληρου λαού, που διεκδικεί τα στοιχειώδη δικαιώματά του απέναντι στην επικίνδυνη πολιτική του Ισραήλ για την προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών στη Δυτική Όχθη και για τη συνέχιση της κατοχής στα παλαιστινιακά εδάφη» ανέφερε ο Δ. Κουτσούμπας.

Στο κάδρο της κριτικής του ΚΚΕ μπαίνει όχι μόνο η Ν.Δ. αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο για το ότι επί των ημερών του «ξεπάγωσε» και ενίσχυσε τη στρατηγική συνεργασία με το Ισραήλ όσο και επειδή δεν προχώρησε σε αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.


Την ίδια ώρα, στον Περισσό εμφανίζονται να παρακολουθούν λεπτομερώς όλες τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης που αποτυπώνουν την αναβάθμιση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ, επικεντρώνοντας ιδιαίτερα στη στρατιωτική κινητικότητα στις βάσεις της Σούδας και της Αλεξανδρούπολης. Ειδικά για την τελευταία κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς εκτιμούν ότι αποτελεί «ορμητήριο» υποβοήθησης των ενεργειών «περικύκλωσης» της Ρωσίας.

Επίσης καταγγέλλουν την προωθούμενη, νέα επικαιροποίηση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ, διά της οποίας «οι Αμερικανοί θέλουν να διευρύνουν το αποτύπωμά τους τόσο επιχειρηματικά (βάζοντας στο χέρι υποδομές όπως τα ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά, τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Βόλου)» όσο και στρατιωτικά, επεκτείνοντας υποδομές, δυνάμεις και δραστηριότητες σε Σούδα, Λάρισα, Στεφανοβίκειο, Αλεξανδρούπολη κ.α.

Ειδήσεις τώρα

Αγνώριστος ο Ιγκλέσιας των Podemos – Έκοψε την κοτσίδα (Photo)

Γάζα: Η στιγμή που ρεπόρτερ καταγράφει live βομβαρδισμό σε γειτονικό κτίριο (video)

«Στο κόκκινο» η Μέση Ανατολή: Κλιμακώνουν Χαμάς και Νετανιάχου (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 20:40