ΤΡΙΤΗ 11.11.2025 05:56
MENU CLOSE

Λιβανέζικη κρέμα - πουτίγκα με ανθόνερο και μαστίχα

19.05.2021 07:00

Πρόκειται για μια πολύ κρεμώδη πουτίγκα, με λίγη ζάχαρη, που σερβίρεται με σιρόπι στο πλάι και συγκεντρώνει όλα τα αρώματα της Ανατολής, όπως το ροδόνερο, η μαστίχα και τα άνθη πορτοκαλιού.

Για το σιρόπι

1 φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού ανθόνερο πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο
Μερικές κουταλιές αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης μαζί με μια πρέζα ζάχαρη για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνετε 1,5 φλιτζάνι γάλα, τη ζάχαρη και το τυρί, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας καλά για να διαλυθεί η ζάχαρη και το τυρί. Σε ένα ποτήρι διαλύστε το άμυλο αραβοσίτου (κορν φλάουρ) στο υπόλοιπο γάλα. Μόλις αρχίζει να βράζει το μίγμα στο κατσαρολάκι, αδειάστε το ποτήρι με το κορν φλάουρ και συνεχίστε να ανακατεύετε ασταμάτητα για μερικά λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα.

Προσθέστε τη μαστίχα αλεσμένη, το ανθόνερο πορτοκαλιού, το ροδόνερο, ανακατέψτε για 10 δευτερόλεπτα και αφαιρέστε το σκεύος από τη φωτιά. Περάστε το μίγμα από μια σήτα, πιέζοντας με ένα κουτάλι για να διαλυθούν όσο περισσότεροι κόκκοι έχουν δημιουργηθεί. Μοιράστε την κρέμα σε φορμάκια, αφήστε να κρυώσουν και τοποθετήστε τα στο ψυγείο σκεπασμένα όλη τη νύχτα.

Για να φτιάξετε το σιρόπι, βάλτε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και βράστε για 3 λεπτά αρχικά. Ρίξτε το χυμό λεμόνι και συνεχίστε το βρασμό για 12 λεπτά συνολικά. Προσθέστε τα αρώματα, κρυώστε το σιρόπι και σερβίρετε την πουτίγκα μαζί με το σιρόπι και με τα αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης.

Κανταΐφι της Ναμπλούς, το εθνικό Παλαιστινιακό γλυκό

Υγιεινό κέικ καρότο με χουρμάδες και μπανάνες

Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι με φράουλες (Video)

ΤΡΙΤΗ 11.11.2025 04:13
Exit mobile version