Η Πολωνία θα αγοράσει 24 μη επανδρωμένα, οπλισμένα αεροσκάφη (UAV) από την Τουρκία
Η Πολωνία θα αγοράσει 24 Bayraktar TB2 από την Τουρκία, γεγονός που την καθιστά την πρώτη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που αποκτά αυτά τα μη επανδρωμένα, οπλισμένα αεροσκάφη (UAV).
Ο Μπλάζακ πρόσθεσε ότι αυτά τα UAV «έχουν αποδείξει την αξία τους σε πολέμους», προσθέτοντας ότι θα συντηρούνται από μια στρατιωτική εταιρεία, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
Η σύμβαση πρόκειται να υπογραφεί την επόμενη εβδομάδα, κατά την επίσκεψη του Πολωνού Προέδρου, Αντρέι Ντούντα στην Τουρκία.
Η τουρκική εταιρεία Baykar έχει πουλήσει UAV στο Αζερμπαϊτζάν, την Ουκρανία, το Κατάρ και τη Λιβύη. Τον Μάρτιο ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι και η Σαουδική Αραβία εξέφρασε ενδιαφέρον να αγοράσει μη επανδρωμένα, τουρκικά αεροσκάφη.
Τον Απρίλιο ο Καναδάς σταμάτησε να δίνει άδειες για την εξαγωγή τεχνολογικού εξοπλισμού για UAV στην Τουρκία, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα αεροσκάφη αυτά χρησιμοποιήθηκαν από τις αζέρικες δυνάμεις στον πόλεμο με την Αρμενία για το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Στον εξοπλισμό για τον οποίο ισχύει το εμπάργκο περιλαμβάνονται και οι κάμερες για τα οπλισμένα αεροσκάφη της Baykar.
Ανοιχτά καταστήματα και σούπερ μάρκετ την Κυριακή – Το ωράριο λειτουργίας
Μπακογιάννη για Κοσιώνη: Δεν της έστρωσε κάποιος τη διαδρομή της με ροδοπέταλα