search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 22:05
MENU CLOSE

Ακρόπολη: Μπλόκο του ΣτΕ στους όρους δόμησης στις γύρω περιοχές

09.07.2021 20:55
acropolis_new

Το αρμόδιο τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου απέρριψε το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του τότε υπουργού Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη για τους όρους δόμησης στην περιοχή Μακρυγιάννη-Κουκάκι του Δήμου Αθηναίων.

Συγκεκριμένα, το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε μη νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο επιχειρήθηκε να καθοριστούν τα ύψη και οι λοιποί ειδικοί όροι και περιορισμοί δόμησης στην περιοχή Μακρυγιάννη Βεϊκου Κουκάκι Φιλοπάππου, του Δήμου Αθηναίων, εντός του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου της πόλης των Αθηνών.

Σύμφωνα με το σχέδιο Διατάγματος του υπουργείου Περιβάλλοντος στην περιοχή καθορίζονται ζώνες ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης, στις οποίες περιλαμβάνεται και το επιτρεπόμενο ανώτατο ύψος των κτιρίων, ωστόσο το ΣτΕ έκρινε διαφορετικά.

Συγκεκριμένα, το Ε΄Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Παναγιώτη Ευστρατίου και εισηγητή τον πάρεδρο Δημήτρη Πυργάκη, έκρινε ως μη νόμιμο στο σύνολό του το επίμαχο σχέδιο Διατάγματος, καθώς τα προβλεπόμενα ύψη των κτιρίων αυξάνονται αδικαιολόγητα, μη συμβάλλοντας στη δυνατότητα θέασης της Ακρόπολης κ.λπ.

Διαβάστε επίσης

Στην Ακρόπολη ο Τζέφρι Πάιατ – Τι έγραψε για τη νέα άσφαλτο

Όταν ο Τσίπρας συνάντησε τη Μενδώνη στην Ακρόπολη- Τι είπαν μεταξύ τους

Liberation για Ακρόπολη: Η ομορφιά τσιμεντοποιημένη και παραμορφωμένη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 22:05