Τσίπρας για Προανακριτική: Στη συνείδηση του λαού, στο εδώλιο δεν θα κάτσει ο Nίκος Παππάς αλλά ο Μητσοτάκης (Video)
«Σήμερα είναι μία ημέρα ντροπής για την κυβέρνηση, για τη Βουλή και για τον πρωθυπουργό», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας και εξαπέλυσε σκληρή προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του πορίσματος για άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2016.
Ακολούθως και αφού επισήμανε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήταν στη Βουλή, του καταλόγισε πολιτική δειλία και προσέθεσε: «Αλλά και παραδοχή της πολιτικής του ήττας στο θέμα της προανακριτικής. Όπου για πρώτη φορά στη ιστορία κυβερνητική πλειοψηφία αναγκάζεται να εξευτελιστεί, παραδεχόμενη ότι δεν προκύπτει κανένα στοιχείο για τη βασική κατηγορία για την οποία αποπειράται να παραπέμψει σε δίκη τον πολιτικό της αντίπαλο».
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε εκτεταμένα στη διαχείριση της πανδημίας και χρέωσε στον πρωθυπουργό ότι «απέτυχε οικτρά και για αυτό και κρύβεται πίσω από διαγγέλματα και διχαστικά τεχνάσματα». Ακολούθως σημείωσε ότι «δεν θα ακολουθήσω τον ολισθηρό δρόμο του κ. Μητσοτάκη, είμαι εδώ για να ενώνω και όχι για να διχάζω».
«Στο εδώλιο της συνείδησης του λαού μας, δεν θα κάτσει ο Νίκος Παππάς. Έχει καταλάβει τη θέση ήδη ο κ. Μητσοτάκης, για να φανεί αρεστός στους «νταβατζήδες» – που έλεγε ο Κώστας Καραμανλής – για αυτό κα μεθοδεύει το σημερινό φιάσκο της Προανακριτικής», σημείωσε ακόμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Διαβάστε επίσης:
Θεοχάρης: Δεν ευθύνεται ο τουρισμός για την αύξηση των κρουσμάτων
Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα σήματα για το διαχωρισμό των καταστημάτων εστίασης