search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 04:58
MENU CLOSE

Κυβέρνηση: Χωρίς σχέδιο για την αντιμετώπιση πανδημίας και μετάλλαξης Δέλτα στα νησιά – Τώρα αναζητά χώρους καραντίνας

20.07.2021 07:00
tourists_new

Τραγικές αρρυθμίες και απόλυτη ανοργανωσιά, που εκθέτουν την χώρα διεθνώς, αναδείχθηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα με αφορμή την αντιμετώπιση των κρουσμάτων που υπάρχουν στα νησιά εξ αιτίας του κορωνοιού.

Την ίδια στιγμή ενώ η Μύκονος μπήκε σε τοπικό lockdown το ξενοδοχείο που είχε επιλέγει για να φιλοξενήσει τα κρούσματα της πανδημίας γέμισε χωρίς να υπάρξει εναλλακτική λύση.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται να τα έχει χαμένα και αυτή την στιγμή αναζητά τρόπους για να αντιμετωπίσει προβλήματα τα οποία θα έπρεπε να έχουν ρυθμιστεί από τα αρχές του καλοκαιριού από την στιγμή μάλιστα που το Μέγαρο Μαξίμου είχε επενδύσει ιδιαίτερα στον τουρισμό.

Οι καταγγελίες που έγιναν στα ΜΜΕ για τα περιστατικά τουριστών που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και διαπίστωσαν με οδυνηρό τρόπο ότι δεν υπήρχαν ούτε οι δομές ούτε οι διαδικασίες, που έπρεπε να υπάρχουν για να ενημερωθούν, να μεταφερθούν ή να φιλοξενηθούν, έκαναν τον γύρω του κόσμου δημιουργώντας την εντύπωση στους ξένους τουρίστες ότι η κατάσταση στα ελληνικά νησιά εδώ είναι ανεξέλεγκτη.

Μόνο τα τελευταία εικοσιτετράωρα έγιναν τρείς καταγγελίες:

Οικογένεια από τον Βόλο παραμένει εγκλωβισμένη στην Αλόννησο καθώς η μητέρα διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό πριν την επιβίβαση στο πλοίο για την επιστροφή τους. Στην Αλόννησο δεν υπάρχει πρόβλεψη ξενοδοχείου καραντίνας και οι αρμόδιες υπηρεσίες αδυνατούσαν να τους μεταφέρουν ή να βρουν λύση αφού δεν έχει υπάρξει η πρόβλεψη ούτε για την μεταφορά πολιτών και την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών.

-Λίγες ημέρες πριν, 18χρονος Ιταλός, θετικός στον κορωνοϊό, δεν έβρισκε ξενοδοχείο ή έστω ένα δωμάτιο για να απομονωθεί στη Μύκονο και περιφερόταν στο νησί, σε απόλυτη απόγνωση.

Έξι 18χρονοι, επίσης διαγνωσμένοι φορείς του COVID-19 παρέμειναν για 16 ώρες στο υπαίθριο πάρκινγκ του κέντρου Υγείας της Πάρου χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα απομόνωσης και φιλοξενίας τους σε χώρο ειδικό για καραντίνα.

Και ενώ αυτές οι καταγγελίες μονοπωλούν το ενδιαφέρον των πολιτών, δεν βρέθηκε ούτε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος να ζητήσει συγγνώμη για την κακή οργάνωση που υπάρχει στα νησιά και η οποία αμαυρώνει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Οι πληροφορίες λένε ότι τώρα, κατόπιν εορτής, υπάρχει η σκέψη στα αρμόδια υπουργεία να δεσμευτούν κλίνες σε ξενοδοχεία και δωμάτια -ιδιαίτερα στα μεγάλα νησιά– προκειμένου να υπάρχουν χώροι που θα φιλοξενούν όσους νοσούν από κορονοιό.

Παράλληλα εξετάζεται τα κρούσματα να μεταφέρονται με όλα τα μέτρα προστασίας στα πλοία με τα βαν της Πολιτικής Προστασίας, ώστε να οδηγούνται στις καμπίνες covid χωρίς να έρχονται σε επαφή με τους άλλους επιβάτες.

Όταν φτάνουν στα λιμάνια της Αττικής, θα τους παραλαμβάνουν και από εκεί τα ειδικά βαν και θα τους μεταφέρουν στα ξενοδοχεία covid.

Όλα αυτά για την ωρα εξετάζονται…

Διαβάστε επίσης

Μετάλλαξη Δέλτα – Τσακρής: Γιατί αυξάνει τις πιθανότητες για σοβαρή λοίμωξη

Κορωνοϊός: «Σαρώνει» στην ελληνική επικράτεια η μετάλλαξη Δέλτα

Σαρηγιάννης: Επιβράδυνση της αυξητικής πορείας – Κοντά στα 3.000 κρούσματα στα τέλη Ιουλίου (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34