search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:04
MENU CLOSE

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί μέλι με φάρμακο για κολπίτιδα (Photo)

21.07.2021 12:55
meli_new

Ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε ότι ανακαλεί γυάλινο βάζο με μέλι καθώς στα πλαίσια ελέγχου διαπίστωσε ότι περιέχει ακατάλληλη φαρμακευτική ουσία. 

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε σε μέλι, την ύπαρξη καταλοίπων της φαρμακολογικά δραστικής ουσίας (μετρονιδαζόλη) που απαγορεύεται να υπάρχει σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης.

Η μετρονιδαζόλη, γνωστή και με την εμπορική ονομασία Flagyl, είναι αντιβιοτικό και αντιπρωτοζωϊκό φάρμακο, το οποίο χρησιμοποιείται είτε ως μονοθεραπεία είτε μαζί με άλλα αντιβιοτικά για τη πυελική φλεγμονή, την ενδοκαρδίτιδα και τη βακτηριακή κολπίτιδα.

Πρόκειται για το προϊόν «Χρυσή Κρήτη» Θυμαρίσιο Μέλι Κρήτης Συνεργασία, με αριθμό παρτίδας LOT:1082, ημερομηνία λήξης: 07/2023, συσκευασία των 450g, που παράγεται για την Μελισσοκομική Συνεργασία Κρήτης ΑΕ, ΒΙΟΠΑ Χανίων.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της ανωτέρω παρτίδας και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. 

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Photo: pixabay.com

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Τύχη «βουνό» για ιδιοκτήτρια ουζερί – Βρήκε μαργαριτάρι μέσα σε στρείδι (photos)

Καπραβέλος: Μόνο εμβολιασμένοι στα νησιά – Επικρατεί ανεπίτρεπτη χαλάρωση (Video)

Τόλης Βοσκόπουλος: Σε άσχημη κατάσταση η Άντζελα Γκερέκου – Σταματά τα γυρίσματα στο Mega

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:03