search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 02:40
MENU CLOSE

Καπραβέλος: Μόνο εμβολιασμένοι στα νησιά – Επικρατεί ανεπίτρεπτη χαλάρωση (Video)

21.07.2021 12:08
taxidiotis_new

Μια πρόταση, που μέχρι τώρα δεν έχει ξαναδιατυπωθεί δημοσίως και σίγουρα θα προκαλέσει έντονες συζητήσεις και αντιδράσεις έκανε ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος.

Όπως τόνισε, θα πρέπει να πηγαίνουν στα νησιά μόνο εμβολιασμένοι.

Ο καθηγητής, μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξέφρασε τη διπλή ανησυχία της ιατρικής κοινότητας, που είναι αφενός η τυχόν επέκταση της νόσου στις μεγάλες ηλικίες, αλλά και το μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων.

«Κι εγώ θα νοσήσω, αλλά ελαφρά, χωρίς να προκαλέσω προβλήματα στους υπόλοιπους», είπε υπενθυμίζοντας ότι, ο ίδιος έχει εμβολιαστεί και χαρακτήρισε τον εμβολιασμό «ηθική υποχρέωση» σημείωσε.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «ανεπίτρεπτη τη χαλάρωση στα νησιά» και εκτίμησε ότι είναι «μονόδρομος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, αν θέλουμε να σταματήσουμε το 4ο κύμα».

Από την πλευρά του, ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης μιλώντας στην ίδια εκπομπή χαρακτήρισε «ομαλή και αναμενόμενη» την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, σχολιάζοντας τα χθεσινά στοιχεία για την πανδημία.  

Βάσει των προγνωστικών μοντέλων, πρόσθεσε ότι το ευμενές σενάριο «ακόμα κι αν κάτσουμε όλοι στα σπίτια μας αρχές Αυγούστου» είναι στα 3.500 κρούσματα την ημέρα, ενώ προέβλεψε ότι, θα πάμε στις 300 εισαγωγές ημερησίως.

Διαβάστε επίσης:

Σαν σήμερα αυτοκτονεί ο Κώστας Καρυωτάκης – Τι έγραφε στο σημείωμα που άφησε

76χρονος πλάκωσε νεαρό κλέφτη με γκλίτσα: «Έπεσε φοβερό μπουνίδι» (Video)

Θεσσαλονίκη: Νεκρός Dj από ηλεκτροπληξία σε μπαρ (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09